Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Akumulatorowe, podgrzewane rękawiczki

Malcerz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy ktoś używa jakiś podgrzewających rękawiczek z akumulatorem? Na allegro ceny obłędne (powyżej 300zł) ale na ali widzę już od ~70zł takie.
Ktoś ma doświadczenie z takim zakupem? Albo jakiś sprawdzony niedrogi (max 150zł) model?

Napisano

Twój problem rozwiążą rękawiczki narciarskie. Można je czasami nabyć za 30 PLN. W Oslo praktykują rękawy na klamki i ręce.
Z akumulatorem to mój ojciec biegał w zimie na parking do Syreny, taki żarcik.

Pozdrawiam

Napisano

Przerabiałem różne rękawiczki. Jeżeli mają odseparowane od siebie palce to będą mi marznąć ręce.
Mam jedną parę "bez palców" i w tych najmniej marzną mi dłonie, ale niestety są dość cienkie, wiec na mrozy nie sprawdzają się.
Dlatego chce sprawdzić jak będzie w podgrzewanych. 

Napisano

Dobry wieczór

@BlueforceSą wielorazowego użytku ogrzewacze tzw. chemiczne/ żelowe które się gotuje, albo jakoś tak. Mi się nie sprawdziły. @MalcerzNa większe mrozy jak kolega wyżej rękawice narciarskie z małą ilością palców lub ze wszystkimi palcami, ale grubsze. Sprawa jest mocno  indywidualna, nie ma uniwersalnego rozwiązania (kwestia osobniczego odczuwania ciepła/ zimna), eksperymenty wskazane. Znam jednego gościa, który zawsze kupuje trójpalczaste (żart) ;)003_spock_scr.jpg

Napisano

Przypomniała i się sytuacja jak moja siostra zakupiła sauna solution z Magno.

Efekt był taki że pas powodował poparzenia, nie było zamierzonego efektu pocenia przez przyjemne ciepło.

Takie zabawki zazwyczaj są tak zrobione że parzą. Jednak kierowałbym się w stronę dobrych rękawic które  ocieplają całą dłoń.

Akumulatorowe rękawice będą dawać ciepło na bardzo małym obrzeża.

PS. Mam na sprzedaż rękawiczki Bontrager Velocis Windshell 100 złotych z 229 złotych, nowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...