Skocz do zawartości

[Olej do łańcucha] Co po zacnym Pedros Road Rage? Pedros Go! ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio wyczerpał się mój sprawdzony Pedros Road Rage, którego produkcję już zakończono(jak i innych zachwalanych produktów w temacie zbiorczym o smarowaniu łańcucha) i stanąłem przed dylematem zakupu czegoś zbliżonego - poczytałem na forum, ale jakoś nic mnie szczególnie nie przekonuje. Natrafiłem w internecie na olej Pedros Go!, ale opinii o nim już nie znalazłem. Ktoś go używa, ma jakieś spostrzeżenia?

Napisano

Shimano PTFE. 

Próbowałem różne i zawsze do niego wracam.

Napisano

PTFE rzeczywiście starcza na krócej, ale do Rohloffa okropnie klei się brud. Coś za coś.

Ja tylko stanowczo odradzam wszystko co ma napis Finish Line w nazwie. Nie mówię tu tylko o olejach do łańcucha.

Napisano

Dobra, widzę, że Shimano bezkonkurencyjny w waszych postach. Dopytam jednak czy spełnia większość warunków, które zamieszczam poniżej(zacytuję naszego kolegę z forum ;) )

„100km w suchych warunkach i łańcucha nie słychać

- dobrze się wchłania

- świetnie smaruje - nie słychać, chodzi leciutko

- rzadki

- nie śmierdzi

- mało syfu łapie”

:) 

Napisano

Rohloff jest tak tragicznie lepki, że smarowanie w warunkach nieco chłodniejszych (+12 w piwnicy) doprowadzało mnie do szału. Kropla położona na ogniwo leżała sobie i tyle. Smarowanie trwało 10-15 minut, więc odpuściłem sobie ten olej na rzecz Finishline zielony, a teraz Shimano ptfe. Nie jest dla mnie problemem smarować co drugi-trzeci trening. Po jeździe szybkie przetarcie łańcucha szmatą, kap, kap, kap i jutro znów jeździmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...