Skocz do zawartości

['Dobór zębatki Narrow wide] problem z doborem

Krakerssssys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie masz BCD w korbie? Na ali kupisz za 30-40zł i jakość ta sama a czasami nawet lepsza niż te 3-4x droższe bo wycinane w PL (materiał ten sam). Z ali wszystkie robiobe są tak samo (widocznie ten sam wzorzec do CNC stosują). Ja użytkuję ponad to co wspomniał Janu_sz jeszcze EKFan oraz Snail i niczym poza napisami się nie różnią.

Napisano

Pewnie jest tak jak z większością. Jeden, dwóch producentów, część leci poza chiny i kosztuje tu 3-4x więcej ( wiadomo, vat, cło, koszty + marża za...bista ) a część lokalni brandują ;)

Tak mi się wydawało, że to co kumpel używa i co miałem w ręce to to samo, ale nie miałem jak sprawdzić.

Napisano

Hell'o MTB jest całkiem spoko, ale po 3300 km wyglądała raczej średnio. Ząbki się łuszczyły.

Teraz mam Octane One i po około 1k km wygląda naprawdę dobrze. Ledwo co zaczął schodzić "kolor" z zębów.

Napisano

Oczywiście, NW to nic innego jak wąski i szeroki ząb + dłuższe zęby. Jednorzędowa zębatka Shimano ma tak marketingowo nadaną nazwę. Działa tak samo, zębatka zapięta na 5 ogniw wisi pod łańcuchem, nie chce się wypiąć, a łańcuch chodzi na niej tylko w pasującym położeniu, nie da się założyć go wewnętrznym ogniwem na szeroki ząb.

Napisano
22 godziny temu, MMMAAACCC7 napisał:

Proponowałbym poczekać aż autor się określi czego szuka, może szuka 32t do lasu, a może 54t oval na czasówkę do korby SLX m660..?

Szukam 36t 

A czy narrow wide za 200 zl lepiej trzyma łańcuch od np tego za 100 

Napisano

Za 200 rozejrzał bym się za stalową. A aluminiowe za duże pieniądze nie trzymają lepiej łańcucha. To jest po prostu prosty przedmiot do zmałpowania i w takiej produkcji Chińczycy nie są gorsi od Polaków, "Anglików" czy hamerykanów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...