Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Zamiennik dla Alivio RD-T4000

kamilbober

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W moim Romecie Orkan 4 tylna przerzudka Alivio RD-T4000 nabawiła sie luzów na głównej tuleji (tam gdzie jest śruba mocująca do widelca). Przerzutka współpracuje z manetką Shimano Acera M3000 9 speed . Na wymianę chcę wrzucić coś mocniejszego/trwalszego, czasami skacze sie po kamieniach itp. Moje oczy są wzrócone na model: Deore XT RD-M771. proszę szanowne grono o odpowidź na pytanie czy ta przerzutka będzie współpracowała z manetką? Bo jeśli chodzi o trwałość o w porównaniu z RD-T4000 powinno być lepiej.

Pozdrawiam.

Napisano

Też nie ;) istnieje wiele przerzutek "mtb" z długi wózkiem które nie ogarną kasety 32t i już, żeby zakończyć dywagacje, niektóre mają nawet wybite na wózku max 28t

Napisano

Wydaje "mnie" się, że przeciętny użytkownik nie zauważy niedomagań takich przerzutek podczas zmuszenia ich do współpracy z blatem 32T. Nie raz przekonaliśmy się, że zalecenia Shimano co do kompatybilności można nieco naginać, a 4 zęby to nie jest jakaś przepaść.

Napisano
1 godzinę temu, abdesign napisał:

Też nie ;) istnieje wiele przerzutek "mtb" z długi wózkiem które nie ogarną kasety 32t i już, żeby zakończyć dywagacje, niektóre mają nawet wybite na wózku max 28t

Nie czepiam się , ale podaj jakieś modele bo jestem ich ciekaw.

Napisano

Nie sposób się nie zgodzić, kolega pytający z całą pewnością nie będzie chciał kupić rd-m810 ani nie zapoluje na leciwą rd-ct90. Masz rację z tego co może kupić to wszystko da się wyregulowac. Ale to ze istnieją przerzutki ktore "nie ogarną za nic w świecie" to niestety fakt.

Napisano
W dniu 27.02.2019 o 15:26, abdesign napisał:

"mtb" z długi wózkiem które nie ogarną kasety 32t i już, żeby zakończyć dywagacje, niektóre mają nawet wybite na wózku max 28t

Z od shimano Lx 300 wzwyż dają radę , choć wybite jest 28.

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...