Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Grudnia 2018 Mod Team Napisano 18 Grudnia 2018 Szkoda, że rama z prostą główką, ale jest Reba, to może nie będzie potrzeby zmiany. Opony zdaje się nówki.
Brombosz Napisano 18 Grudnia 2018 Napisano 18 Grudnia 2018 Niezły olbrzym musiał tym jeździć, nie dość, że koło duże, rama 21" to jeszcze mostek pewnie około 100mm... Jakby ci mrowiło ręce to od jego wymiany zacznij.
Marcin_79 Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Napisano 18 Grudnia 2018 Już spakowany i kurier zamówiony. Myślę, że nawet w 50% nie wykorzystam jego możliwości. Moje największe osiągniecie kolarskie to 100km w jednej przejażdżce mam nadzieję, że w piątek uda się wyskoczyć na krótkie przyzwyczajenie 4 liter do siodełka.
Marcin_79 Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Napisano 23 Grudnia 2018 Rower w świetnym stanie. Jazda po okolicznych wzniesieniach zaliczona, jest frajda. Chyba złapałem bakcyla. Bieganie nie daje takiej frajdy jak wjechanie pod wzniesienie, pod które ciężko wejść. I już wiem, że błędne było myślenie, że 3x10 lepsze. 2x10 zdecydowanie lepiej by się sprawdziło, niby użyłem najtwardszego przełożenia, ale obyłoby się bez
Brombosz Napisano 23 Grudnia 2018 Napisano 23 Grudnia 2018 Teraz, Marcin_79 napisał: Bieganie nie daje takiej frajdy jak wjechanie pod wzniesienie Mam tak samo. Rok czasu zmuszałem się do biegania i dałem sobie spokój bo nie było w tym przyjemności. Rower co innego... wysiłek nawet podobny i frajda większa.
Marcin_79 Napisano 23 Grudnia 2018 Autor Napisano 23 Grudnia 2018 Ja już biegam 5 lat po 1500km rocznie, ale w kolejnym sezonie chcę urozmaicenia, bo trochę mnie to zaczyna nużyć. Zwłaszcza, że bicie kolejnych rekordów wymaga zwiększenia liczby kilometrów. Do tego do jazdy na rowerze mam towarzystwo, a to też sporo zmienia. Już zakupiłem platformy dartmoor na maszynach i adidasy terrex Oczywiście wertuje tematy ze zmianą 3x10 na 2x10, ale brrrr muszę dać na wstrzymanie hehe. Najwyżej za rok lub dwa kupi się nowszy sprzęt, jak będę miał więcej doświadczenia i będę wiedział czego oczekuję.
Marcin_79 Napisano 6 Stycznia 2019 Autor Napisano 6 Stycznia 2019 Tytułem podsumowania z roweru jestem bardzo zadowolony, choć trochę żałuję tego speciallized’a. Bałem się korby 2-rzędowej, a przeszedłem na 1x11 Do jazdy w terenie nie trzeba twardych przełożeń, a im mniej machania manetkami tym lepiej. Manetka m8000 jest świetna, do kompletu przerzutka (m8000) i kaseta sunrace 11-50. Z przodu oval 32z. Licznik z kadencją i szlifuję formę poznając okolice (piechotą pewnie nigdy bym się tam nie wybrał). Coś czuję, że to nie będzie mój ostatni rower
woojj Napisano 7 Stycznia 2019 Napisano 7 Stycznia 2019 8 godzin temu, Marcin_79 napisał: Bałem się korby 2-rzędowej, a przeszedłem na 1x11 To się nazywa nowoczesne podejście do tematu. Rower fajny- napęd 1x11 to naprawdę fajna sprawa. Wystarczy dzień pojeździć i otwierają się oczy. Jest fajnie ;-))) A i widzę ze zdjęć to rozmiar idealny.
Marcin_79 Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Napisano 7 Stycznia 2019 Z rozmiarem się zgadza, mam długie nogi, długie ręce. Nawet przy potężnej przepuklinie na krążku międzykręgowym (nadającej się do operacji) nie mam żadnych problemów z jazdą, sama przyjemność. W kwestii napędu już po pierwszej przejażdżce wiedziałem, że 2x z przodu to maks co trzeba. Ale w związku z tym, że taniej było zrobić 1x to tak się skończyło (choć długi wózek wziąłem pod ewentualne 2rz, to już wiem że nie ma opcji - 1rz jest perfekcyjne). P. S. Nie ma złej pogody na jazdę i po co komu wachlarze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.