Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Shimano XT M771 - zamienniki

Kris07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam przerzutkę XT RD M771 czy podejdą do niej kółka od RD M773?

Oraz dotychczas jest założony łańcuch CNHG94 ,chyba CNHG95 bedzie ok?

Dodam że są oznaczenia na tarczach technologi Dyna sys.

Z góry dzięki za odp.

Napisano

773 to przerzutka 10s i ma kółka takie jak 781 i 786. Do 770, 771 i 772 były inne. Nie znaczy, że nie będzie działać ale czemu nie chcesz dedykowanych?

Łańcuchy 94 i 95 to 10s czemu nie masz łańcucha 9s? Z przodu jaką przerzutka?

Napisano

W przypadku przerzutki liczy się ilość ząbków na kółku. Jak Ci nie zależy na ceramicznym łożysku itd. to kółeczka z niższych grup powinny być OK. 

Tak czy inaczej, ja bym brał te do XT. Jak to się mówi, nie sztuka kupić sprzęt tylko go utrzymać :)

Napisano

Z przodu tarcze SG-X 24AE 10S / 32AE/42AE

Przerzutka xt ...? dyna sys

Łańcuch obenie zał. to sg-x cnhg94

Kaseta tył 10rzędowa. 36T bk/ 11T bk

Oznacz.CS M771-10

Pytam o ten łańcuch i kóła bo mam do takich dostęp i koszty się zmniejszą.

Napisano

Rd-m771, 772 to 9s, chyba coś pomyliłeś, może chodzi o Rd-m781 (literówka) ona jest na 10s? A kółka i tak będą pasować od 773 nie wazne jaką masz 10-ke. 

Napisano

Macie racje po oczyszczeniu odczytałem przerzutka tył RD-773 VIA, a przód FD M770-10. Z kasety odczytałem CS-M771-10 stąd ten błąd. Sorry.

Jeśli dobrze rozumiem to na łańcuchu CN-HG95 będzie ok?

kaseta_195002028-1440x1440.jpg

Napisano
9 godzin temu, Kowal1986 napisał:

Spróbuje ten łańcuch KMC tylko spiąć spinką czy pinem? Nie będzie się blokował, pytam bo łańcuch shimano jest hg-x czyli b. wąski i pracuje z tech. Dyna sys przerzutek.

Napisano

Spinką spinasz. Nic się nie blokuje. Różnicy w działaniu między Shimano i KMC pewnie nie wyczujesz - jest naprawdę pomijalna, a trwałość KMC zauważalnie lepsza.

Kup dwa łańcuchy i co 500-700km sprawdzaj, który jest krótszy (wieszaj na gwoździu i porównuj) i zakładaj mniej wyciągniety.

Dyna-sys to taki bełkot marketingowy, aby "ciemny lud" bał się kupić zamiennika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...