Sztygar93 Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Witam, chciałbym kupić rower crossowy - głównie po to, aby dojeżdżać do pracy, ale i na wycieczkę 150-200 km. Myślałem nad Kross Evado 9.0 Czy jest to dobry wybór w tej cenie?
moszczan25 Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Jak już zakładasz taki duży budżet pod crossa...to ja bym osobiście brał Cube. http://allegro.pl/cube-tonopah-pro-58-cm-2017-warszawa-i7318890343.html Jakbyś dobrze poszukał w sklepach to idzie coś urwać z ceny.
Sztygar93 Napisano 3 Maja 2018 Autor Napisano 3 Maja 2018 A jak z autoryzowanym serwisem? Na stronie producenta nie mogę znaleźć punktów serwisowych. Jeśli chodzi o punkty Krossa, mam punkt w Legnicy/Jeleniej Górze.
Dokumosa Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 W takim budżecie to bym popatrzył za Canyonem pathlite. Moim zdaniem ma najlepszy stosunek ceny do jakości, komponentów i designu.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Maja 2018 Mod Team Napisano 3 Maja 2018 Pathlite jest o tyle fajny, że ma sztywne osie, których w crossach się praktycznie nie spotyka i napęd oraz koła rodem z MTB, więc dzięki temu może być nieco ostrzej traktowany, a na pewno więcej zniesie niż typowy cross i lepiej się sprawdzi np. przy szybkiej jeździe po niekoniecznie równych lasach, jeśli ktoś lubi i często jeździ, a niekoniecznie chce mieć MTB.
Sztygar93 Napisano 3 Maja 2018 Autor Napisano 3 Maja 2018 Jeżeli chodzi o jazdę po lasach, to raczej sporadycznie, i na spokojnie. Zdecydowanie preferuję asfalt. W drodze do pracy mam jedynie drogę szutrową, i niezbyt równą kostkę granitową. DOKUMOSA, chodziło Ci o coś takiego? https://www.canyon.com/pl/fitness/pathlite/pathlite-al-sl-6-0.html
Dokumosa Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Tak, ewentualnie 7.0. Te rowery mają też całkiem przyjemną usportowioną (jak na crossa) geometrię. Jeśli jednak po równym chcesz jeździć czy tam szutrze to mocno zastanawiałbym się nad Canyonem Roadlite - lekki, prosty, bezproblemowy a da sobie radę i na asfalcie i w lesie.
Sztygar93 Napisano 3 Maja 2018 Autor Napisano 3 Maja 2018 7.0 to koszt 5900-6400, to trochę więcej niż chciałbym przeznaczyć na rower, także skupił bym się na 6.0, ale jeszcze poczekam na opinię innych. Dzięki.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Maja 2018 Mod Team Napisano 3 Maja 2018 Pathlite jest dobrym wyborem dla osób lubiących dynamiczną i nieco agresywną jazdę, co nie znaczy, że jak jeździsz spokojnie, to się nie sprawdzi Dodatkowym plusem jest taperowana główka ramy, co w praktyce może dać możliwość zamontowania nawet dobrego amorka MTB - w zależności od długości czasem może to jednak wymagać zmniejszenia skoku, no chyba że różnica w wysokości będzie minimalna. Jest to taki pośredni sprzęt pomiędzy rowerem typu cross, a MTB - właściwie inaczej : dla niemogących się zdecydować na któryś z wymienionych, a mających miejsce/środki tylko na jeden sprzęt.
Sztygar93 Napisano 3 Maja 2018 Autor Napisano 3 Maja 2018 Kriss, a jaka jest Twoja opinia o Roadlite? Np. https://www.canyon.com/pl/fitness/roadlite/roadlite-al-sl-7-0.html
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Maja 2018 Mod Team Napisano 3 Maja 2018 No cóż, rower na pewno bardziej bezkompromisowy w porównaniu do Pathlite'a - sztywny widelec, nisko położona kierownica, szosowy napęd nastawiony na większe prędkości po utwardzonych i równych nawierzchniach, węższe opony. Na pewno komfort będzie mniejszy, ale takiego roweru nie wybiera się w końcu dla komfortu, bo to nie mieszczuch kanapowiec Właściwie jedynym elementem wspólnym w obu rowerach są identyczne koła rodem z MTB, a cała reszta to zupełnie inna bajka. Musiałbyś sobie odpowiedzieć na pytanie : co się liczy bardziej i co Cię bardziej kręci - większe prędkości, ale jednak mniejszy komfort nawet na względnie równych nawierzchniach ( choćby z racji pozycji i sztywnego widelca ), czy też mniej pochylona sylwetka i mniejsze prędkości przelotowe, ale za to większa uniwersalność, która umożliwi delikatne szaleństwa w łatwym terenie, czy na mniej równych drogach nieutwardzonych. A może pochodź po sklepach, przejedź się jakimś fitness'em i cross'em , zdecyduj czy masz być bardziej pochylony, czy mniej oraz czy rower ma mieć amorek, czy się bez niego spokojnie obejdziesz i wtedy podejmij decyzję. Oczywiście z biegiem czasu można kombinować i nawet do Pathlite'a wstawić sztywny widelec ( do Roadlite'a raczej amorka nie wstawisz ), ale na starcie dobrze by było sobie odpowiedzieć na te w/w podstawowe kwestie. Canyon jest niestety dostępny tylko wysyłkowo, chyba że ktoś z posiadaczy udostępni do przymiarki, czy krótkiej jazdy. Tu masz test najwyższego modelu Pathlite'a - może co nieco wyjaśni : https://www.youtube.com/watch?v=CeV5U1smG1k
Dokumosa Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 @Sztygar93 zły moment na zakup roweru teraz bo ceny masz katalogowe. W październiku/listopadzie można upolować Canyona duuużo lepszej cenie.
Sztygar93 Napisano 4 Maja 2018 Autor Napisano 4 Maja 2018 DOKUMOSA, w takim razie tego Roadlite, w jakiej cenie można dorwać?
lederfox34 Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 Pewnie około ~5000. Jesli trafi na outlet u nich to nawet taniej, pod warunkiem ze będą rozmiary. (nie skrajne)
Dokumosa Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 W outlecie zwykłe jest 10% a do tego łączą się okazjonalne upusty. Udaje się kupić taniej nawet przeszło 20%. Gwarancji, że akurat odpowiedni rozmiar będzie niestety nie ma. Mi się udało trzy lata temu kupić GC za 5180zł w typowym rozmiarze L, katalogowo kosztował 7400.
Sztygar93 Napisano 4 Maja 2018 Autor Napisano 4 Maja 2018 Ee, myślałem, że będzie tańszy, a to tylko 500 zł. :)) Jeżeli nie pojawią się inne propozycje rowerów, to biere się za Roadlite.
Pitof Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 Ja przed zakupem zapytałbym się Canyona czy do tego modelu wchodzi szersza opona (np. 700x35). Fabryczne 30mm, w połączeniu ze sztywnym widelcem, to może być mało w realiach polskich miast. No chyba, że tam u siebie będziesz się poruszał tylko po dobrych asfaltach i ścieżkach rowerowych to wtedy OK.
Sztygar93 Napisano 4 Maja 2018 Autor Napisano 4 Maja 2018 Teraz, Pitof napisał: Ja przed zakupem zapytałbym się Canyona czy do tego modelu wchodzi szersza opona (np. 700x35). Fabryczne 30mm, w połączeniu ze sztywnym widelcem, to może być mało w realiach polskich miast. No chyba, że tam u siebie będziesz się poruszał tylko po dobrych asfaltach i ścieżkach rowerowych to wtedy OK. Pitof, co mam rozumieć przez to 'mało'?
Dokumosa Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 zapewne mało => wąsko Do roadlite wchodzi max 28mm* *30mm only for Standard tire as delivered
Pitof Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 Mało w sensie, że będzie za wąsko, za twardo i może za bardzo trzepać po nadgarstkach na nierównościach. Każdy to jednak odbiera inaczej i ma inną wrażliwość. Ten rower, jak na fitness, ma bardzo szerokie obręcze, więc taka opona 30 mm nie jest ściśnięta. Możliwe nawet, że po napompowaniu realnie zrobi się ciut szersza. Niemniej jednak wolałbym mieć w ramie i widelcu zapas na trochę szerszą gumę. Tak w razie potrzeby.
Sztygar93 Napisano 4 Maja 2018 Autor Napisano 4 Maja 2018 Teraz, Pitof napisał: Mało w sensie, że będzie za wąsko, za twardo i może za bardzo trzepać po nadgarstkach na nierównościach. Każdy to jednak odbiera inaczej i ma inną wrażliwość. Ten rower, jak na fitness, ma bardzo szerokie obręcze, więc taka opona 30 mm nie jest ściśnięta. Możliwe nawet, że po napompowaniu realnie zrobi się ciut szersza. Niemniej jednak wolałbym mieć w ramie i widelcu zapas na trochę szerszą gumę. Tak w razie potrzeby. Jeśli chodzi o wstrząsy - nie są Mi straszne, w końcu pracuję w kamieniołomach. Przy wierceniu otworów w skale, to dopiero daje po łapach. Grunt, aby rowerowi nic się nie stało. W drodze do pracy mam odcinek ok. 0.5 km niezbyt równej kostki granitowej.
Pitof Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 Szacun! No to jeszcze ode mnie dwie bardzo atrakcyjne propozycje. Pod warunkiem, że nie jesteś specjalnie wysoki: Giant FastRoad CoMax 1 Giant FastRoad CoMax 2
Sztygar93 Napisano 4 Maja 2018 Autor Napisano 4 Maja 2018 1 godzinę temu, Pitof napisał: Szacun! No to jeszcze ode mnie dwie bardzo atrakcyjne propozycje. Pod warunkiem, że nie jesteś specjalnie wysoki: Giant FastRoad CoMax 1 Giant FastRoad CoMax 2 Mam ok. 178-180 cm, nogi 54. Według ich zaleceń do wzrostu 178cm/54cm nogi - wychodzi rama M. A już przy wzroście 180cm, rama M/L. I co Ty na to? Ps. przy tym rowerze, serwis byłby znacznie bardziej komfortowy. W przypadku Canyona, musiał bym się liczyć z wysyłką roweru, co pewnie wydłuży czas oczekiwania na rower, a i do tego koszta przesyłki.
Dokumosa Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 Co do serwisu... tam się nie ma co zepsuć jeśli sam czegoś nie urwiesz lub nie pokrzywisz. A jak urwiesz/pokrzywisz to gwarancja i tak tego nie obejmuje. W praktyce gwarancją jest na ramę. Reszta to kwestia regulacji i eksploatacji.
Pitof Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 Godzinę temu, Sztygar93 napisał: A już przy wzroście 180cm, rama M/L. FastRoady mają krótką górną rurę ramy, dlatego te 178 cm są na styk. To jest krótki i bardzo zwinny fitness, ale z wygodną prostą kierownicą. Jedyne co mogę doradzić to znalezienie sklepu Gianta, który ma na stanie FastRoada M i/lub ML. Na szczęście tańsze modele na ramie aluminiowej mają taką samą geometrię ramy co wersje CoMax, więc szansa przymiarki się zwiększa. CoMax w takiej cenie to naprawdę świetna okazja, ale z drugiej strony nie ma co się wpakować w zakup za małego roweru. Nie możesz mieć nogi o długości 54 cm. No chyba, że sobie zmierzyłeś przekrok na wysokości kolan
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.