Skocz do zawartości

[Rama] Dartmoor primal 27,5 a koła 26

hyx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przecież większość nawet nie wie co to za Rama w surowym stanie a banshee najlepiej wyglądające logo 

Napisano

Kto zna markę Banshee będzie wiedział że to nie jest Banshee i wyjdziesz na lamera :down: Sory ale tak się nie robi i koniec :voodoo: Kupiłeś Dartmoora - polską dobrą markę po co to kamuflować i udawać że ma się Banshee? Wiadomo że marka o dwie półki wyżej ale Dartmoorowi nic nie brakuje żeby się tego wstydzić i podszywać pod coś czego się nie ma.

Napisano
2 godziny temu, hyx napisał:

będzie wypolerowany raw

Wiesz jak się poleruje aluminium na lustro? Do tego lakier musi zostać nałożony zaraz po skończeniu, bo alu utlenia się i matowieje (pasywuje) dosłownie w oczach - na drugi dzień jest już mętne.

Napisano

Jednak nic z nim nie będę robił może za jakiś długi czas bo ten niebieski kolor w pełnym słońcu wygląda po prostu super zdjęcia które można znaleźć w sieci w ogóle nie oddają wrażeń wizualnych na żywo tego primala 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Takie pytanie na obręczy dartmoor fortress (szeroka) wejdzie trail king 2,4 na tej ramię albo magic mary 2,35 ? rozmiar 26 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nowe opony i nowe hamulce opony ardent 2,4 exo + hample zee m640 + tarcza rt66 203 przód jeszcze napinacz jakiś fajny + tarcza 180 na tył  i można śmigać foty

Plan na ten rok zmiana amora na marzocchi 66 lub 55  rs totema/domain + obniżenie go do 160mm skoku a może i nawet 180 zostawię i tak w przyszłym roku zmiana piasty i ramy na Horneta 2019

DSC_2325.JPG

DSC_2328.JPG

DSC_2327.JPG

Napisano

Czy ja wiem 38-28 wystarczy na większość podjazdów przy mocnej lydzie a zawsze możemy więcej dokręcić z góry przy 38-11

Dużo jeździłem na korbie z największym blatem 48 wiec noga mocna 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Takie pytanie ta rama da rade z amorem 180 mm?  Niby tylko 4 cm wysokości różnicy między pikem bo jest to wysoka 140 a totemem czy marzo 66

Napisano

Rama jest do 160 mm niby tyle ze budowa i kątem niczym się nie różni od horneta wiec totem z 180 mm i wysokością 564mm ma wysokość co niektórych 160 wiec wątpię w pęknięcie przy główce a te lagi w totemie 40mm wyglądają super. 

Napisano

kazdy robi taki rower jaki mu pasuje 140 to jest za malo do tej ramy (poza tym znalazl sie ktos i kupil pika za 600lol) spokojnie 160-180 da rade a poza tym nawet amor z 200 mm nic tutaj nie zrobi z glowka a nawet jak zrobi to mi to lotto nawet lepiej czekam wrecz na to bo zmieniam na rame zjazdowa ht nie jest dla mnie tyle w temacie a Twoje teorie na temat kierownicy sa smieszne bo co ma mniejsza szerokosc mocowania jest bardzo wytrzymala https://rowerowy.com/sklep/czesci/kierownice-redukcje/extreme/prod/dartmoor-swing-hi-v2 ? co z tego szerokosc ma wystarczajaca 750 mm mostek mi odpowiada dlugoscia i zebatka a co do 38 t ? jak jest bardzo duzy podjazd to i tak nie podjedziesz nawet na 32 glownie tym jezdze do pracy tym bardziej potrzebuje 38 min a czasami do lasu czy na hałde pojezdzic 

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Wejść wejdą, ale obręcz zbyt wąska do takiej gumy (nawet biorąc pod uwagę, że stare conti 2,4 to tak naprawdę 2,3) i będzie żarówka/balon a to oznacza jazdę na stosunkowo wysokim ciśnieniu. IMHO obręcz o szerokości wewnętrznej 30mm jest optymalna do takiej gumy.

Właśnie doczytałem, że niejaki hyx zbudował tego potworka z myślą o dojazdach do... pracy ;)

Napisano

30mm do 2.4 to chyba za dużo według mnie optymalnie było by 23mm a na niektórych stronach można znaleźć informacje że obręcz 19c ma pomieścić oponę 62mm a to już 2.5". No cóż raczej zaryzykuję a na następny rok zbuduje do tego primala lepsze koła 27.5 z piastami pod sztywne osie tylko wymienię końcówki osi pod 135x9.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...