Skocz do zawartości

[Marka] Pomoc-problem z wyborem

darson008

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Proszę o pomoc,którymi marki z niżej wymienionych warto się zainteresować?

1.Schwinn

2.Vilano

3.Huffy

4.GMC

5.Takaro

6.Stowabike

Tylko te marki mam do wyboru.

Napisano

Wiem.

Głównie chodzi mi o pierwsze dwa.

Schwinn to znana firma,natomiast nic mi nie wiadomo o Huffy.Wiem tylko tyle że made im usa i nic pozatym.

• Mod Team
Napisano

Za Schwinnem przemawia to że ma przerzutki i dwa hamulce, co w praktyce oznacza przyjemniejszą i bezpieczniejszą jazdę. Na Huffym bez przerzutek i z tą geometria nawet średni podjazd może być problematyczny.

Napisano

1 albo 3  w zależności jaki rozmiar koła i szerokość  opony preferujesz . 3 wydaje się dużym rowerem ( wiesz co to rozmiar ramy ? ) .

Ew 4 ale nie ma błotników i bagażnika , a to w mieście się przydaje no i to jest niby górski/terenowy rower .

Napisano

Jeśli chodzi o wygląd to miałem zamiar wybrać 2 czyli Huffy.przerzutki nie są mi potrzebne.Za Schwinnem przemawia marka z tradycją z XIX wieku.Jeśli chodzi o ten trzeci to cienka rama trochę odpycha.Na razie jeżdżę na 27 calach i tu mi jest obojętne.A co sądzisz o tym drugim Panama Cruiser?

Napisano

"Marka z tradycją z XIX wieku". :D Marka nie ma żadnego znaczenia. Ta firma w międzyczasie zbankrutowała i została wykupiona przez inną. W tym budżecie to możesz wziąć ten, który Ci się najbardziej podoba, bo wszystkie będą ciężkimi krążownikami na najtańszych komponentach z Chin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...