Serower00 Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Witam, Jestem początkującym rowerzystą, planuje zmianę dotychczasowej korby SR SUNTOUR XCR (48x36x26) + kwadrat, na zintegrowaną oś, myślałem nad SHIMANO DEORE FC-M610 42/32/24. Czy taka korba będzie dobrze współpracowała z moją 9-rz kasetą SHIMANO CS-HG20-9, ponieważ producent wskazuję na napęd 10rz? Po drugie, jak to jest z tymi zewnętrzymi łożyskami. Czy zmianą na taki mechanizm, spowoduję inną odległość korby od ramy ? Chodzi mi o taką sytuację: w tej chwili np pierwsza, najmniejszazębatka korby jest w odległości x od np osi ramy; teraz czy po wymianie ta odległość będzie większa? Czy podobna? Z góry dziękuję za pomoc!
dran2 Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Nie będzie działać z przednią przerzutką z powodu różnic wielkości tarcz, tył będzie ok, linia łańcucha będzie podobna.
Ilia Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Też byłem kiedyś przed tym problemem. Zmieniałem korbę XCT na korbę FC-M552, dedykowaną pod 8rz. Co do linni łańcucha w pudełku z korbą były podkładki na oś, którymi można ją trochę przesunąć w lewo/prawo. Co do kwestii przedniej przerzutki, teoretycznie nie będzie działać. U mnie były różnice w wielkości tarcz, ale zależało mi na konkretnych rozmiarach i postanowiłem, że najwyżej zmienię też przerzutkę. Po zmianie korby wszystko działało. Dodam, że przerzutka z przodu to X-4.
Serower00 Napisano 28 Września 2017 Autor Napisano 28 Września 2017 Dzięki Panowie za odzew. Czyli rozumiem, że problemu z kasetą nie będzie? IIia, mi również zależy na trochę mniejszych tarczach z przodu, ponieważ jeszcze nie mam nogi Sagana:) Moja przerzutka przód to SHIMANO M191 (31.8mm), . W razie wymiany przerzutki manetka SHIMANO Acera SL-M390 Rapidfire Plus może zostać, czy raczej też do wymiany? Ewentualnie większe tarcze (44/32/22), zwiększą prawdopodobieństwo, że mój budżetowy model obsłuży nowe tarcze, czy to tak nie działa ?
Tatanka Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Manetka może zostać.Zwiększenie tarcz może pomóc,bo będzie taka sama pojemność 22T.
gtb Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Nie do końca , M191 ma pojemność 20T i różnicę 10T poza tym ta przerzutka jest dedykowana do największej tarczy 48T. @@Serower00 jak chcesz żeby to miało ręce i nogi kup korbę pod 9s(44/32/22) do tego przerzutkę 9s (na allegro są do dostania starsze Deore za 30-40zł) i łańcuch 9s (bez problemu działa z kasetą 8s) wówczas będzie wszystko śmigało jak należy.Przy wymianie kwadratu na oś zintegrowaną przydałoby się planowanie mufy , ewentualnie rozważ jeszcze octalinka (taki złoty środek sztywności i wytrzymałości).
Serower00 Napisano 28 Września 2017 Autor Napisano 28 Września 2017 gtb Rozważam też 44T. Ale gdyby pozostać przy tym 42T, co podałem. Bo rozumiem przód przerzutka, tak czy siak, do wymiany? A jak z manetką? Bo jeżeli mam wymieniać tak czy tak, przerzutkę przód, to wolę te rozmiary tarcz korby, co podałem. Teraz kwestia, czy manetka zostaje, czy out, przerzutkę jestem skłonny zmienić, manetkę nie wiem. gtb kasetę mam 9s gtb Tak, o tym planowaniu słyszałem. Co do octalink, może i tak, ale jakoś to mnie nie przekonuję. czytałem, że jednak zintegrowana oś daję większą różnicę, dwa - jednak chciałbym mniejsze tarcze. Skoro więc mam wymieniać wkład i zmieniać korby, to jednak postawię na nowsze rozwiązanie.
gtb Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Do korby ze stopniowaniem 42/32/24 przerzutka dedykowana pod 10s ( FD-M610) + łańcuch 10s (też bez problemu będzie współpracował z kaseta 9s - nie wiem co mi się ubzdurało , że masz 8s). Manetka bez problemu może zostać.
Tatanka Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Nie do końca , M191 ma pojemność 20T i różnicę 10T poza tym ta przerzutka jest dedykowana do największej tarczy 48T. Ale skoro działała do tej pory z korbą 48 o pojemności 22T i przy różnicy 12T,to kto wie czy nie zadziała przy 44.Sam jej używałem ze składakiem korby 44-32-26 i działała bez zająknięcia.Tania przerzutka,ale mocno uniwersalna.Początkowo działała z korbą 48-36-26
Witboj Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Najlepiej aby kol. serower22 podał konkretny model przedniej przerzutki, jaki posiada, model wygawerowany na niej od tyłu.
gtb Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 podał konkretny model przedniej przerzutki Moja przerzutka przód to SHIMANO M191 Tania przerzutka,ale mocno uniwersalna. Dobrze wiedzieć bo z tymi najniższymi modelami nie kombinowałem , a wyższe nie pracują precyzyjnie przy niezgodności ze specyfikacją (szczególnie w napędach 10/11s).
Ilia Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Tylko czemu ma brać łańcuch pod 10rz. skoro ma kasetę 9rz? Łańcuch pod 10 jest węższy, a przerzutka jest pod 9rz., może mieć ciut za szeroką ramkę.
Witboj Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 @GTB No i wszystko jasne - to jest przerzutka dedykowana WYŁĄCZNIE do największej tarczy 48 więc próby połączenia jej z 44T mogą się udać ale to zwykłe druciarstwo będzie. Polecam zakup korby i dedykowanej przerzutki.
zekker Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 A co powiesz o FD-M411? Też wyłącznie pod blat 48z?
Serower00 Napisano 29 Września 2017 Autor Napisano 29 Września 2017 Tylko czemu ma brać łańcuch pod 10rz. skoro ma kasetę 9rz? Łańcuch pod 10 jest węższy, a przerzutka jest pod 9rz., może mieć ciut za szeroką ramkę. @IIia Chodzi o tę korbę 42T, która jest dedykowana do napędu 10rz; wnioskuję, że łańcuch 9rz będzie za szeroki, odległość tarcz od siebie? Ale skoro działała do tej pory z korbą 48 o pojemności 22T i przy różnicy 12T,to kto wie czy nie zadziała przy 44.Sam jej używałem ze składakiem korby 44-32-26 i działała bez zająknięcia.Tania przerzutka,ale mocno uniwersalna.Początkowo działała z korbą 48-36-26 Fakt, czyli wyszło, że moja przerzutka nie do końca jest dedykowana do napędu, który posiadam fabrycznie. Trochę to słabe ze strony sprzedawcy/producenta.
Tatanka Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Do korby 10s i ewentualnej przerzutki przedniej 9s można dać łańcuch 9s.Ale przy korbie 10s i przerzutce przedniej 10s lepszym rozwiązaniem jest łańcuch 10s,mimo kasety i przerzutki tylnej 9s.Łatwiej jest wyregulować taki zestaw.Przerabiałem to. wnioskuję, że łańcuch 9rz będzie za szeroki, odległość tarcz od siebie? Bardziej chodzi o szerokość wodzika przerzutki
Serower00 Napisano 29 Września 2017 Autor Napisano 29 Września 2017 Okej, mniej więcej już wiem, z czym to się je. Zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem największej tarczy. Mianowicie tak sobie myślę, czy przeskok z 48 na 42 nie będzie zbyt duży?Czy nie lepszym wyjściem jest jednak 44. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Fakt były już podobne tematy, czytałem, lecz odpowiedzi były na zasadzie indywidualna sprawa, kto co woli itd. Chodzi mi bardziej rzeczową podpowiedź. Jak wspomniałem na pewno chcę mniejsze blaty, ponieważ raczej preferuję kadencje (chyba) wyższe, myślę, że okolice 80-90. Przy takim układzie z przełożenia 8 i 9 na kasecie prawie nie korzystam. Chciałbym pełniej z niej korzystać, a z kadencją raczej w górę niż w dół. Zatem, zmieniał ktoś z 48 na 44 bądź 42? Lub też z 44 na 42? Jak duże są różnice?
Tatanka Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Zmiana o 4 zęby w korbie to jak jeden w kasecie.Zaczniesz częściej używać 8 biegu,a zostanie rezerwowy jeden bieg na jakieś szybkie zjazdy.ja zmieniłem z 48 na 44 i cześciej zacząłem używać dwóch ostatnich biegów.Przy blacie 42 mogłoby mi brakować przełożeń,ale ja lubię jazdę raczej siłową.Tu możesz sprawdzić jakie predkości osiągniesz przy nowej korbie. https://rowerplus.pl/pliki/kalkprzelozen.htm
gtb Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Tu http://ritzelrechner.de/ masz fajny kalkulator gdzie możesz sobie to porównać ale te 2 zęby nie robią aż tak wielkiej różnicy . Jeśli zdecydowałbyś się na 44T to można w fajnej cenie dostać trekingową (a twój rower jak mniema taki jest) Deore FC-T611 http://e-bmx.pl/opis/8997531/korba-shimano-deore-fc-t611-44-32-24t.html?from=bazarek
Serower00 Napisano 29 Września 2017 Autor Napisano 29 Września 2017 Zmiana o 4 zęby w korbie to jak jeden w kasecie.Zaczniesz częściej używać 8 biegu,a zostanie rezerwowy jeden bieg na jakieś szybkie zjazdy.ja zmieniłem z 48 na 44 i cześciej zacząłem używać dwóch ostatnich biegów.Przy blacie 42 mogłoby mi brakować przełożeń,ale ja lubię jazdę raczej siłową.Tu możesz sprawdzić jakie predkości osiągniesz przy nowej korbie. https://rowerplus.pl/pliki/kalkprzelozen.htm Właśnie mniej więcej o to mi chodziło, dzięki! Tu http://ritzelrechner.de/ masz fajny kalkulator gdzie możesz sobie to porównać ale te 2 zęby nie robią aż tak wielkiej różnicy . Jeśli zdecydowałbyś się na 44T to można w fajnej cenie dostać trekingową (a twój rower jak mniema taki jest) Deore FC-T611 http://e-bmx.pl/opis/8997531/korba-shimano-deore-fc-t611-44-32-24t.html?from=bazarek Również dzięki za kalkulator! Skoro zatem te 2 zęby nie robią wielkiej różnicy, to najmniejsza koronka bardziej odpowiada mi 24T. Może to jest argument. Jeśli chodzi o link który podesłałeś; fajna propozycja, ale powiem szczerze wizualnie dla mnie średnio, wydaje mi się, że bardziej pasowałoby coś z gamy mtb (mam crossa). A coś takiego? https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-dh-fr/p,mechanizm-korbowy-deore-fc-m590-44x32x22-170-mm-czarny-shimano,42743.html?skad=googlepla&gclid=EAIaIQobChMI5PnRpf7K1gIVpL_tCh3O0gmQEAQYBSABEgIT3_D_BwE#75536798 Mieści się w kwocie jaką chce na to przeznaczyć. Co myślicie?
Tatanka Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Zanim kupisz korbę,to powiedz jaką masz najwiekszą koronkę w kasecie,oraz czy przypadkiem nie szykuje się jej wymiana.Bo wtedy można pokombinowac z kasetą,a korbę dać z blatem 44T. Skoro zatem te 2 zęby nie robią wielkiej różnicy, to najmniejsza koronka bardziej odpowiada mi 24T. Zależy Ci na jak najmniejszej koronce korby,czy właśnie 24?
Serower00 Napisano 29 Września 2017 Autor Napisano 29 Września 2017 @Tatanka Mam kasetę 11-34, raczej nie planowałem wymiany. Zależy mi przede wszystkim na zmianie największego blatu w mechanizmie korbowym. Są dwie opcje 44/32/22 lub 42/32/24. Chodziło mi zatem o to, że jeżeli między 44, a 42 wielkiej różnicy nie będzie to argumentem za 42/32/24 może być właśnie ta mała koronka, bo mam teraz 26 zębów i mi pasuje, gdyby był zestaw z mniejszym blatem największym i 26 na najmniejszym to bym wziął. Dlatego lepiej 24 niż 22, ale to już niuans.
Tatanka Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Prędzej czy później i tak czeka Cię wymiana kasety.Ile obecna ma już przebiegu?Jeśli teraz kupisz korbę 44/22(nie namawiam,tylko przedstawiam różne opcje) to po prostu wystarczy kupić wtedy kasetę o innym stopniowaniu, np.11-30/32 i wtedy mały blat 22 nie będzie wcale taki mały.Dodatkowo zyskasz lepiej zestopniowaną kasetę.
zekker Napisano 30 Września 2017 Napisano 30 Września 2017 Nie do crossa bo? 48 w crossach i trekkingach to relikt przeszłości kiedy królowały wolnobiegi z najmniejszą koronką 14. Przy kasetach najmniejsza koronka to 11 (standardowo, bo są i 10), wtedy 42:11 jest szybsze niż 48:14. 48:11 to dla cyborgów mykających powyżej 40 czy 50 lub dokręcających na zjazdach. Między 42 a 44 jest niewielka różnica sięgająca pojedynczych km/h (w końcu to tylko 5%). Lepiej się skupić na wygodnym zestopniowaniu niż maksymalnych prędkościach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.