nowicjusz13 Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 witam! Jako, że jestem laikiem w tych sprawach, czasami moje nazewnictwo niektórych podzespołów może brzmieć śmiesznie, więc proszę o wyrozumiałość Przechodząc do tematu, ostatnio zmieniając biegi, łańcuch się wykrzywił na złączkach do tego stopnia, że uniemożliwił mi dalszą jazdę, oprócz tego zauważyłem, iż zęby na przednich tarczach przerzutki są nie symetryczne, jedne większe drugie mniejsze. Rozumiem, że będę musiał oprócz łańcucha wymienić cały przedni mechanizm...z tego co widzę w tym modelu nie da rady wymienić poszczególnych tarcz z osobna, moje pytanie, jaki to może być koszt i na jaki rodzaj podzespołów wymienić aby to wszystko pasowało. tu link do tego modelu http://www.monteria.pl/29-drc Śmieszna sprawa z tym rowerem bo może mam przejechane 500 km a tu taka niespodzianka. Dodam, że przed 10 laty kupiłem rower górski, żadnej znanej marki i przez cały czas użytkowania, nie było z nim większych problemów, oni robią teraz te rowery z plastiku czy jak? Jutro postaram się podesłać zdjęcia przedniego napędu, w międzyczasie fajnie, jakby ktoś mu napisać ze 2 czy 3 słowa w tym temacie, zależy mi na czasie a za bardzo nie wiem od czego zacząć.
Ilia Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Nie jestem pewien czy do końca dobrze zrozumiałem, ale jeśli chodzi Ci o kształt zębów i co drugi ma inny kształt to nie się nie martw. Gorzej jak założysz łańcuch i będzie przeskakiwał po tych zębach. Fajnie jak byś wrzucił zdjęcia korby/koronek. W starych rowerach wszystkie zęby były takie same, teraz w moim na koronce prawie każdy inny ma kształt, wysokość, szerokość. Robi się tak, żeby przede wszystkim lżej łańcuch przechodził przy zmianie przełożenia, do tego mniej ociera, łatwiej się czyści.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 10 Września 2017 Mod Team Napisano 10 Września 2017 Zęby korby nie są kropka w kropkę identyczne i tak ma być - trudno by było na 500 km tak załatwić korbę, żeby miała spiłowane zęby. W łańcuchu prawdopodobnie masz zapieczone któreś ogniwo - rozumiem, że w jednym miejscu po prostu łańcuch się " wybrzuszył ".
nowicjusz13 Napisano 10 Września 2017 Autor Napisano 10 Września 2017 w takim razie wrzucam fotkę trochę nie wyrazna ale mam nadzieje, że coś widać] Jeśli chodzi o łańcuch totalnie się wygiął na jednej może dwóch złączkach,tak jakby go ktoś kombinerkami wykrzywił. Postaram się za chwilę zrobić dokładniejsze zdjęcia bo na tych mało co widać zęby. nie ma rewelacji z tymi zdjęciami ale coś tam widać, jeżeli chodzi o przednie tarcze jest z nimi taki problem, że przy obracaniu falują równomiernie, aż pojawia się problem z wyregulowaniem przerzutki, nie mówiąc już o tym, że łańcuch z przodu spadał dosyć często przy mocniejszym depnięciu na 3 biegu z przodu.
seraph Napisano 11 Września 2017 Napisano 11 Września 2017 Korba wygląda zupełnie normalnie, a co do łańcucha to jeśli zrobiło się tak w jednym miejscu to można go zwyczajnie skrócić - nowe rowery zwykle mają lekko za długi łańcuch to zupełnie niczego mu nie braknie.
Witboj Napisano 11 Września 2017 Napisano 11 Września 2017 Zęby faktycznie OK ale tak czy inaczej łańcuch nie powinien się tak zachować. Falowanie zębów korby (nie samej korby) - też jest normalne - tzn. zęby celowo są podkrzywione miejscami, żeby lepiej zabierać łańcuch. Łańcuch to bym wymienił. I moim zdaniem masz źle wyregulowaną przerzutkę przednią i od tego się zaczęło. Już na pierwszym zdjęciu widać, że jest ewidentnie za wysoko zamontowana. A w zasadzie to moje podejrzenia idą dalej - ze specyfikacji z linku wynika, że masz FD-TX51. A we wszystkich dokumentach Shimano jest oznaczona do współpracy z korbą 48-38-28 i TYLKO z taką korbą (zarówno w specyfikacji jaki tabelach kompatybilności). Są przerzutki dedykowane do pracy zarówno z korbą 44 i 48 ale nie twoja. I tak się zastanawiam czy ten wysoki montaż to nie próba nadrobienia braku kompatybilności. Policz dokładnie zęby także na środkowej zębatce bo jak się okaże, że masz 32 to już całkiem lipa bo pojemność też nie ta. No i teraz jeśli chcesz wymieniać korbę to albo na kompatybilną albo od razu porządną przednią przerzutkę też kup.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.