Skocz do zawartości

[Pierwsza jazda] oceńcie

artek096

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do oceny czy masakra czy ujdzie w tloku taka jazda. 19.6 km czas 46.10 średnia prędkość 25.53 max prędkość 38.83 rower gorski kola 26 opony 1.75 droga asfaltowa z dwa razy światla stalem

Napisano

Ja mam wszędzie pod górę, nawet jak gdzieś wydaje się płasko to nie jest, co można odczuć jadąc z powrotem.

Kółeczko po mieście asfaltem dane z endo: 19.82km, czas 1.02h, średnia 19.17km/h, max 55.20km/h, ok 200m pod górę, rower full 27.5 koła 2.6
Kółeczko poza miastem asfaltem: 54.83km, czas 2:51:34, średnia 19.17km/h, max 61.96km/h, ok 700m pod górę, full 27.5 koła 2.6

Napisano

Na góralu z kołami 26 cali po mieście:

Dystans 30,42 km

Max 43,00

Średnia 21,00

Na rowerze crossowym (też po mieście):

Dystans 35,04

Max 45,41

Średnia 20,64

Sporo świateł, sporo innych rowerzystów, rolkarzy, pieszych i samochodów - na przejazdach.

Napisano

Piszcie piszcie wiecej. Z ciekawosci zadalem to pytanie jak jeździcie zeby sie porównać. Nie jeżdżę na codzień częsciej robie trening siłowy tzn na silowni. Rower tylko dodatek bo lubie i takie kardio tez sie przyda.

Ale widze ze nie jest tak zle ze mna chodź powiem ze spinalem sie. Moze nastepnym razem bedzie 30km nie 20.

• Mod Team
Napisano

Ostatnio zdarzyło mi się wyjątkowo jechać tylko po asfalcie na kołach 27,5 " z oponami 2,25 " - dystans 47 km, średnia 28,6 km/h według Stravy, czyli w praktyce może nawet trochę więcej.

Jeżdżę po lasach i polach i zazwyczaj na 40 - 50 km mam średnie 24 - 26 km/h, ale zdarza się sporadycznie nawet nieco więcej.

Napisano

Dużo zależy od samej opony. Po płaskim najbardziej dają o sobie znać opory toczenia i np taki Ardent z oporami na poziomie kotwicy jest nieporównywalny z Rocket Ronem mimo takich samych rozmiarów.

Napisano
Jeżdżę po lasach i polach i zazwyczaj na 40 - 50 km mam średnie 24 - 26 km/h, ale zdarza się sporadycznie nawet nieco więcej.

No tu to drogi te muszą być chyba mocno utwardzone...

Od siebie: typowy przejazd 40km z wyjazdem z miasta :( to 21km/h. Górki są (jura Kr-Cz.). Na trasie (poza miastem) na prostej 26-30 km/h .

• Mod Team
Napisano

@ and309l

Utwardzone jak utwardzone, bo są i szutry i piachy ( wiadomo że nie takie jak na plaży ), czasem trochę błota ( chociaż ostatnio unikam ), ale teren nizinny, co nie zmienia faktu, że oprócz trenujących regularnie, to albo mało osób kręci szybciej, albo się gdzieś mijamy niewidząc się nawzajem.

Z tego co widzę ludzie regularnie trenujący mają na podobnych trasach średnie o ok. 2 - 3 km/h większe i np. tam gdzie ja jadę ok. 32 km/h na kikukilometrowej szerokiej leśnej drodze, oni mają średnią 35 km/h i więcej.

Obstawiam, że w większości mają koła 29 ", ale są też po prostu mocniejsi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...