P_A_B_L_O Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Czołem! Po mieście jeżdżę na oldschoolowym sztywnym MTB 26''. Aktualnie mam napęd 3x8. Pasowałoby mi po taniości zamienić na 1x8, ewentualnie 1x9. Priorytetowe by było pozostanie przy kwadracie - jakoś te nowe wynalazki nie przekonują mnie do całorocznej jazdy w mieście dzień w dzień. Da się jakoś wykorzystać klasyczną korbę 3 rzędową Shimano MTB do zamocowania tarczy narrow-wide (38T, ale wolałbym 40 lub 42 - jeżeli da się takie znaleźć, najlepiej stalową) tak, żeby linia łańcucha pozostała znośna. Nie wiem czy taka tarcza obsłuży 8s, dopuszczam przejście na 9s w razie, jeżeli miałoby to być niezbędne. Kasetę chciałbym mieć mniej-więcej 12-23 lub 13-23 (przy większych tarczach nawet 14-25). Zatem czy się da, jak to zrobić, jaką tarcze byście polecali? PABLO
Michal_L Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Moim zdaniem to do miasta wystarczy zwykla 38T. Na chodnikach nie ma wybojow takich by lancuch spadl.
emremigiusz Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Ja w mym fullu mam napęd 2×9,duży blat,32,pracuje na ośmiu trybach bez problemu,jedynkę z tyłu stosuję tylko do małej zębatki,22,ale sprawdzałem na dużej i tragedi nie ma. Po za tym narow wide jest zbyt droga by tyrać ją po mieście. Też mam korbę na kwadrat.
alagor96 Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Wykorzystać można, o ile jest rozbieralna. W kwestii osi suportu, to kwadrat zły nie jest, ale octalink jest od niego lepszy chyba na każdym polu.
P_A_B_L_O Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Napisano 31 Stycznia 2017 Cel jest taki, że potrzebuję mieć na przodzie tarczę ok. 40 (38 lub 40, ewentualnie 42). I chciałbym aby ta tarcza wypadła w takiej pozycji, aby dało się z niej obsługiwać niemal całą kasetę 8s, ewentualnie 9s. Najlepiej, żeby przekos był mniejszy od strony mniejszych koronek kasety, większych będę używał raczej sporadycznie i w tym zakresie przekos może być większy. Co mi przyszło do głowy: - korba trekkingowa 48/38/28 i korzystanie tylko ze środkowej tarczy - trochę bez sensu, tym bardziej, że wolałbym tarczę 40. - ta sama korba tylko z jedną, środkową tarczą, ale obawiam się, że łańcuch będzie spadał jak nie będzie N-W (pamiętajmy, że w mieście napęd zajeżdża się na maksa, aż padnie), - jakaś tania korba 1s lub 2s - ale to wymaga zmiany suportu i generuje niepotrzebnie koszty. Może macie jakieś inne pomysły. Ja w mym fullu mam napęd 2×9,duży blat,32,pracuje na ośmiu trybach bez problemu,jedynkę z tyłu stosuję tylko do małej zębatki,22,ale sprawdzałem na dużej i tragedi nie ma. Po za tym narow wide jest zbyt droga by tyrać ją po mieście.Też mam korbę na kwadrat. Która dwurzędowa korba MTB ma mocowanie na kwadrat? P.
emremigiusz Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Wykobzałem największą zębatkę.A konkretnie kupiłem na targowisku zajechaną i zrobiłem z niej osłonę.
vdcmike Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Bez NW albo prowadnicy łańcuch nie będzie potrzebował wertepów do spadania. Na korbie 3x zamiast blatu środkowego montujesz tarcze bez offsetu i będzie obskakiwala optymalnie całą kasetę (oczywiście pod warunkiem że oś suportu jest prawidłowa dla właściwej linii łańcucha). Jak masz rozbieralną korbę z bcd 96 albo 104 to można zrobić z niej 1x NW.
Gość Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Tak jak kolega pisze, czy teren czy miasto, bez NW lub prowadnicy przy przekosach łańcuch będzie ściągany z korby. Wiem bo sam tego doświadczyłem i nie polecam.
tobo Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Moim zdaniem to do miasta wystarczy zwykla 38T. Na chodnikach nie ma wybojow takich by lancuch spadl. Zdecydowanie nawet na asfaltach bez wybojow potrzebna jest zębatka NW. Problemem jest nie tylko skakanie na dziurach ale również spadanie łańcucha przy zmianie biegów. Miałem napęd zbudowany na jednej tarczy korby z przodu i był problem.
akkwlsk Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 do miasta to N => 1 jak już mówimy językiem matiematycznym.
woojj Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Dało by się w miarę ogarnąć bez nw, ale musi być porządnie ustawiona linia łańcucha i zębatka na korbie bez żadnego systemu o prostych i wysokich zębach. Dorwanie takiej korby jest cenowo równoznaczne z zakupem zębatki nw- a tu już jest idealo.
P_A_B_L_O Napisano 1 Lutego 2017 Autor Napisano 1 Lutego 2017 do miasta to N => 1 jak już mówimy językiem matiematycznym. No nie tak bardzo. Ja w porywach robię codziennie (w dni robocze) do ponad 90 km. Jazda takiego dystansu na napędzie 1x1 przy mazowieckich wiatrach wcale mi się nie uśmiecha. Miło jest czasem depnąć, a jak przywieje w mordę to wolałbym mieć nieco lżej, podobnie przy ruszaniu na światłach, na wertepach (czytaj DDR), itp. Możecie polecić jakąś tarczę N-W o rozmiarze 40-42, najlepiej stalową co by trochę wytrzymała. PABLO
akkwlsk Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 co do NW to pisz do Thor07 (banless) ale on już nie jest taki "okazyjny cenowo" jak kiedyś.
wojtas7 Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Ja mam napęd całe alivio 1x8 z zębatką z przodu HelloMTB 36T NW i działa spoko z kasetą 12-25.
Gość Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 a kojarzy ktos co za zebatka jest na korbie Bontrager Nebula, 46T - mialem kiedys takie cos w Treku zektorze, zrobilem nim troche km, i ni razu łancuch mi nie zleciał. z tyłu była kaseta 8s i przerzucajka Shimkowa 2300 więc bez szału a nie spadało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.