teraw Napisano 20 Listopada 2016 Napisano 20 Listopada 2016 Bajdełej, znalazłem łańcuch o którym nikt nigdy nie napisał chyba słowa na forum, a przynajmniej się z nim nie spotkałem. Connex 8sX http://allegro.pl/lancuch-wippermann-connex-8sx-6-7-8-spinka-link-i6297903170.html Bardzo drogi jak na 8s i pewnie dlatego nic o nim nie ma, bo ludzie nie kupują takich łańcuchów do takiego napędu.
Nastar Napisano 20 Listopada 2016 Napisano 20 Listopada 2016 łańcuchy kmc z serii X zwłaszcza te z azodkiem tytanu robią imponujące wyniki przy wcale nie zabójczej cenie. A które to są te z tym "azodkiem" ?
seraph Napisano 20 Listopada 2016 Napisano 20 Listopada 2016 Ten złoty - azotek tytanu ma taki właśnie kolor. Pokrywa się nim też wiertła.
grzesiekwww Napisano 20 Listopada 2016 Autor Napisano 20 Listopada 2016 Dzięki wielkie za pomoc, spróbuje poszukać jeszcze Dura Ace, bo jestem do niego bardzo przekonany, jeśli chodzi o 9 na szosie na trening spisuje się mi super i można zrobić na nim z 9 tys bez większych problemów. Na 10 nie wyobrażam sobie przesiadki w treningowym rowerze, bo to by się wiązało z wymianą napędu 6 razy w sezonie. Jak nie znajdę Dura Ace'a kupie campe, bo też słyszałem że jest pancerna, tylko twarda strasznie i jedzie troche po kasecie.
SovaLTD Napisano 20 Listopada 2016 Napisano 20 Listopada 2016 Na 10 nie wyobrażam sobie przesiadki w treningowym rowerze, bo to by się wiązało z wymianą napędu 6 razy w sezonie. To ile ty robisz km, że chcesz zmieniać napęd 6 razy w sezonie? Liczmy, że średnio, w miarę dobry napęd 10s z jednym łańcuchem wytrzymuje 5 tys. km musiałbyś przejeżdżać 30 000 km przez pół roku? Nieźle
grzesiekwww Napisano 20 Listopada 2016 Autor Napisano 20 Listopada 2016 no tak średnio robię z 15 tys na sezon, co nie wydaje mi się jakimś ekstremalnym wyczynem. W rowerze na którym jeżdżę wyścigi mam 10 biegowego dura ace i hmm..2.5 /3 tysiące to jest absolutne maximum według mnie, po tym już jest taki rozciągnięty i takie opory robi że to nie jazda tylko przepychanie. Więc z 5 razy bym musiał zmienić łańcuch, że już nie wspomnę o eksploatacji klamek i reszty osprzętu, chociaż to i tak nie 11, gdzie widziałem klamki campy po 2 tysiącach z takimi luzami jak 9 po 30 tys
fw66 Napisano 20 Listopada 2016 Napisano 20 Listopada 2016 Na poczatku miałem connex seria 9. Sprawował się bdb, aż do momentu ... Miał ok 3tys km.
Ziemko Napisano 20 Listopada 2016 Napisano 20 Listopada 2016 Connex 9 to jeden z najlepszych łańcuchów jakie miałem. W porównaniu do HG50 czy HG73 jest pancerny. Ogólnie tańsze łańcuchy sh*tmano są chyba robione z gównolitu. 50tke wyciągnąłem poniżej 1000kmJa na HG50 przejeżdżałem 3-4kkm. Ale to chyba tylko potwierdza jak zaj****ty jest ten Connex.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.