Skocz do zawartości

[Łańcuch WIPPERMANN ] Jaka żywotność w porównaniu do Shimano

grzesiekwww

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

łańcuchy kmc z serii X zwłaszcza te z azodkiem tytanu robią imponujące wyniki przy wcale nie zabójczej cenie.

A które to są te z tym "azodkiem" ? 

Napisano

Dzięki wielkie za pomoc, spróbuje poszukać jeszcze Dura Ace, bo jestem do niego bardzo przekonany, jeśli chodzi o 9 na szosie na trening spisuje się mi super i można zrobić na nim z 9 tys bez większych problemów. Na 10 nie wyobrażam sobie przesiadki w treningowym rowerze, bo to by się wiązało z wymianą napędu 6 razy w sezonie. Jak nie znajdę Dura Ace'a kupie campe, bo też słyszałem że jest pancerna, tylko twarda strasznie i jedzie troche po kasecie.

Napisano

Na 10 nie wyobrażam sobie przesiadki w treningowym rowerze, bo to by się wiązało z wymianą napędu 6 razy w sezonie.

To ile ty robisz km, że chcesz zmieniać napęd 6 razy w sezonie? Liczmy, że średnio, w miarę dobry napęd 10s z jednym łańcuchem wytrzymuje 5 tys. km musiałbyś przejeżdżać 30 000 km przez pół roku?

Nieźle :)

Napisano

no tak średnio robię z 15 tys na sezon, co nie wydaje mi się jakimś ekstremalnym wyczynem. W rowerze na którym jeżdżę wyścigi mam 10 biegowego dura ace i hmm..2.5 /3 tysiące to jest absolutne maximum według mnie, po tym już jest taki rozciągnięty i takie opory robi że to nie jazda tylko przepychanie.  :)

Więc z 5 razy bym musiał zmienić łańcuch, że już nie wspomnę o eksploatacji klamek i reszty osprzętu, chociaż to i tak nie 11, gdzie widziałem klamki campy po 2 tysiącach z takimi luzami jak 9 po 30 tys ;)

Napisano

Connex 9 to jeden z najlepszych łańcuchów jakie miałem. W porównaniu do HG50 czy HG73 jest pancerny. Ogólnie tańsze łańcuchy sh*tmano są chyba robione z gównolitu. 50tke wyciągnąłem poniżej 1000km

Ja na HG50 przejeżdżałem 3-4kkm. Ale to chyba tylko potwierdza jak zaj****ty jest ten Connex.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...