Skocz do zawartości

[łancuch] sztywny

M83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak masz zaraz obok, to możliwe że on się wygiął na bok od jakiegoś uderzenia czy coś ciężko powiedzieć, przed wszystkim to co wyżej, czy w ogóle go smarujesz i jaki to łańcuch, bo nawet Shimano potrafią się kręcić, co najwyżej po 1000km do kosza bo za mocno już wyciągniety.

Napisano

Lańcuch to CS HG-53, czyli niby dobry bo deore i taka śresnia półka. Łańcuch elegancko nasmarowany, jeżdżę tylko po suchym.

A jak jest spinka, to do spinki jest przyczepione jedno ogniwo, a do niego jest przypięte kolejne, które jest tym wadliwym. I od uderzenia mógłby się tak zniszczyć? Raczej w nic nie uderzał, chyba, że jak jechałem to jakimś cudem na lekkim wyboju wygiał sie tak, ze uderzyl w kamień :o

Więc dzwonić do gościa na gwarancje, żeby mi wyslał nowy łańcuch czy jak?

Nie będe dopłacać niewiadomo ile do wadliwego łańcucha.

Napisano

Mam zamiar kupić łańcuch, ale najpierw pasowałoby, żeby ten naprawić, a potem sobie już zmienię.

Czyli mówisz, że ten KMC jest dobry? X9 kosztuje 50 zł, mniej niż ten HG

Napisano

Tak, kup X9.73, a w komplecie będziesz miał już spinkę, to bardzo dobry łańcuch za normalne pieniądze. Kup też skuwacz do łańcucha. Z pozostałej końcówki przeszczep sobie kilka ogniw do tego Shimano i zepnij to na posiadaną już spinkę. Szkoda kasy teraz na jakieś działania w serwisach, to są proste rzeczy do ogarnięcia nawet przez baby (bez obrazy ;) ) Z nim ewidentnie coś jest nie tak.

Napisano

Mam zamiar kupić łańcuch, ale najpierw pasowałoby, żeby ten naprawić, a potem sobie już zmienię.

Czyli mówisz, że ten KMC jest dobry? X9 kosztuje 50 zł, mniej niż ten HG

Tak jest lepszy, X9 jak masz 9 biegów z tyłu(nie wiem ile masz) 73 od 93 różnią się powłoką zewnętrzna, teoretycznie 93 powinien być mnie podatny na korozje itp, ale to tylko wpływa na efekt wizualny.

Napisano

Okej, czyli X9.73 byłby dobry. Ale czy byłby kompatybilny z kasetą HG300? Tak, 9 rzędów.

Napisano

Kupiłem x9.73. Tylko czy ten łańcuch nie będzie za twardy na tą kasetę ( hg300) i jej nie zje odrazu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...