Skocz do zawartości

[Naped] Kaseta

JedrekMerida

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialem sie zapytac odnoscie wymiany lancuchuw na jednej kasecie jak mi powiedzieli w serwisie ze jak sie bede stosowal do tej tak zwanej zasady wymiany 3 lacuchow co tysiac km a po 500 czyszczenie kasety i lancucha tak robilem a mam wrazenie ze to nic nie daje dlaczego dlatego ze po 5 tys km lancuch sie slizga skacze na kasecie tak bylo w zeszlym roku i tak sie dzieje teraz nie wiem czy takie wymienianie ma sens

Moze cos ktos by poradzil moze gdzies blad robie sam juz nie wiem

Napisano

A jakie masz obecnie łańcuchy? Jaki napęd? Nowa kaseta jak kaseta, ale łańcuchy powinny być większym wydatkiem... Jak masz tanie łańcuchy, że się nimi nie martwisz to nie dziwne, że kasetę zjadły.

Napisano

Już dawno pisałem, że klasyczna jazda na 3 łańcuchy i ich wymiana co 500km mija się z celem. Nie jesteśmy w stanie rozróżnić który łańcuch jest najkrótszy po raptem 500km. Wymieniać, ale po osiągnięciu jakiejś wartości zużycia np. 0, 2% (+2mm)

Napisano

Ja także kończę ze zmianami i kombinowaniem. W zimie wpada nowa kaseta i dobry łańcuch. Zastanawiam się nawet czy ze spinki w diabły nie zrezygnować. Zakuć ori pinem Shimano i jeździć jak fabryka przykazała. Jak mi wmówili na forum to tasowałem i szejkowałem te łańcuchy ale mi się powoli to zaczyna nudzić. Teraz psik psik na kasetę i szczotką przetrę napęd czasem K2 Akra. Będę tylko smarował i jeździł, zobaczymy na koniec sezonu z jakim efektem.

Napisano

Ja w 2012 zalozylem kasete sram lancuch tez tej marki dalem lacznie z montazem 130 zl i objezdzilem na niej 2 sezony a w km zrobilem z tego co pamietam 11 tys km takze chyba w tym roku zrobie tak samo albo zainwestowac w kasete lancuch i trzymac tych wymian albo zrobic tak jak napisalem sam nie wiem musze to przemyslec

Napisano

A japodjalem decyzje kupuje kasete na ktorej jezdzilem dwa sezony bez wymian lancucha kaseta to

SRAM KASETA PG-850 8rz. 11-28T CR

I moj pytanie moze mi ktos poradzic jaki najlepiej lancuch do tej kasety bo juz nie pamietam jaki byl wtedy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...