Skocz do zawartości

[BUTY] które buty do 250 zł wybrać

szczawek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Na urlop planuję tygodniowy wypad w Sudety i po ostatniej 100km trasie stwierdziłem, że jednak trzeba zainwestować w odpowiednie obuwie.

Co do użykowania - bedzie to jazda głównie asfaltem ale każdy szlak szutrowy czy leśny prowadzący do celu będzie preferowany ponad asfalt. W trasie będę schodził z roweru (zdjęcia, szybkie zwiedzanie, zakupy) więc rozglądając się za butami zastanawiam się nad poniższymi:

https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-spd-sh-m089-czarne-shimano,442743.html

http://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mtb-mt34-id_8299758.html

Pytanie, które z nich są praktyczniejsze?

Chciałbym też by nie było problemu z przegrzewaniem się stepy - planowany czas czystej jazdy dziennie to łącznie ~8h (jeśli macie jakieś inne propozycje w podobnych kwotach z chęcią posłucham:) )

Pozdrawiam

Napisano

089 shimano

myślę że w tej kwocie niczego nie dostaniesz lepszego  sam je tylko przymierzałem, i siedzą na stopie naprawdę dobrze, trzymają piętę że hej.

Sam się do nich przymierzam i jak tylko fundusze będą wolne to w nie wbijam.

Choć powiem że na razie od 2 miesięcy uczę się jeździć w SPD i na początek kupiłem lidlowe bo były z przeceny za 50 i powiem szczerze że naprawdę radzą sobie one w jeździe rekreacyjnej i do nauki jazdy. co prawda szkoda mi było za nie dać 100 i wtedy je odstawiłem z koszyka wolałbym dołożyć 170 i od razu wziąć 089

Napisano

Mam m089 używam od ponad roku i są bardzo wygodne.

Z tymi butami a raczej klamrami do nich jest drobny problem... Jak uszkodzisz klamrę to nie kupisz* takiej w kolorze czarnym/szarym bo nie ma i nie będzie tak twierdzi shimano...

*W Polsce... W UK są dostępne ale wychodzi około 150zł z przesyłką..

Napisano

A jak wygląda chodzenie na szybkie wyskoki podczas jazdy na 089? Nie będzie problemu zejść przejść dla zwiedzenia paręset metrów?

Napisano

Nie będzie problemu zejść przejść dla zwiedzenia paręset metrów?
Nie będzie. Chodzi się w nich dobrze. 

Jedyny problem podczas chodzenia to dziwne dźwięki wydawane przez bloki ale to raczej normalne...

Napisano

Mam m089 używam od ponad roku i są bardzo wygodne.

Z tymi butami a raczej klamrami do nich jest drobny problem... Jak uszkodzisz klamrę to nie kupisz* takiej w kolorze czarnym/szarym bo nie ma i nie będzie tak twierdzi shimano...

*W Polsce... W UK są dostępne ale wychodzi około 150zł z przesyłką..

A klamry w innym kolorze są dostępne w PL?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...