Skocz do zawartości

[łańcuch] łańcuch przeskakuje

kamil277

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Film nie działa. Możliwe, że kaseta i łańcuch do wymiany.

PS

Następnym razem przeczytaj regulamin zanim założysz następny temat, bo prawdopodobnie ten już niedługo zostanie usunięty ;)

Napisano

Ten napęd się nadaje na śmietnik. Wstaw zdjęcie korby bo może chociaż z niej coś zostało. Za to wolnobieg / kaseta i łańcuch do wymiany.

Napisano

Ten napęd się nadaje na śmietnik. Wstaw zdjęcie korby bo może chociaż z niej coś zostało. Za to wolnobieg / kaseta i łańcuch do wymiany.

Nie był bym taki pewien. Własnie, wstawmy zdjęcie korby, bo wydaje mi się, że będzie wyglądać całkiem znośnie. Ząbki w kasecie nie wyglądają na bardzo wychudzone .... może przerzutka się rozregulowała.

Napisano

Nie był bym taki pewien. Własnie, wstawmy zdjęcie korby, bo wydaje mi się, że będzie wyglądać całkiem znośnie. Ząbki w kasecie nie wyglądają na bardzo wychudzone .... może przerzutka się rozregulowała.

zdjęcia korby http://imgur.com/a/gOjnV

Czy ten łańcuch jeździł z tą kasetą/wolnobiegiem od zawsze? Wygląda jakby łańcuch był mega wyciągnięty.

Nie wiem, rower został kupiony używany.

Napisano

Ludzie nie galopujecie za bardzo? Na pierwszym filmiku widać, że to jest wolnobieg UG i na dodatek praktycznie nie zużyty - w sumie to nie widziałem jeszcze zużytego, bo jakoś tak jest, że prędzej łańcuch się w takim nie zmieści niż zęby zedrze...

Ewidentnie widać, że łańcuch jest zastany na kilku ogniwach i wyskakuje - wymocz go w WD-40, rozruszaj, wypłucz w benzynie ekstrakcyjnej i nasmaruj porządnie. Korba też jeszcze spokojnie pojeździ. Padniętej korby nie widzieliście? Ząb nie jest pęknięty tylko stare, mega tanie korby miały takie zębatki - nie mam pojęcia czemu to służyło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...