Skocz do zawartości

[coś nie tak z napędem?] wyczuwalne w pedałach delikatne drżenie

us07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem swieżym posiadaczem roweru kross Evado 5.0. Przy jeżdzie na trzech majwiększych zębatkach tylnich pedałowanie odbywa się płynnie. Po zejściu na mniejsze zębatki tylnie wyczuwam coś w rodzaju delikatnego "tykania" jakby wyczuwalne było układanie się łańcucha na zębach zębatki... podkteślam nie jest to słuszalne ale wyczuwalne w pedałach - bardziej jak bym czuł w nogach lukli kręcącego się łożyska...

jakieś pomsły? mam nadzieje, że dość zrozumiale pisałem problem.

rower jest nowy i na gwarancji ale autoryzowany serwis jest 40 km od domu... tak to już jest z zakupami internetowymi...

Dzięki i pozdraiwam

Krzychu

Napisano

w sumie to można powiedzieć, że nic nie przejechałem... może 10 km spacerowym tempem po okolicy

wcześniej jeździłem starym rowerem Holenderskim Gazelle i w sumie wymieniłem go ze względu na wygląd - tam pomimo mooocno zaawansowanego wieku wszystko działało bez niedogodnień, przerzutki działały jak złoto... dodam że na moje oko mój stary rower może mieć min 20/25 lat :) - kupiłem go jako używany

Kupłem nowy roweż i pomyślałem, że nie jest do przyjęcia bym czuł jakoś dyskomfort przy pedałowaniu, nie maiłem pojęcia, że coś powinno się dotrzeć/ ułożyć...

Skoro tak jest to pewnie zaczekam jeszcze z reklamacją.

Jesli tak miałoby zostać to raczej byłbym niezadowoony ze zmiany sprzętu na nowy - teoretycznie lepszy...

Krzychu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...