Grzechoob Napisano 14 Kwietnia 2016 Napisano 14 Kwietnia 2016 Witam, jestem w posiadaniu krossa A2 2012.r . Podczas wjazdu na górkę łańcuch zaczyna przeskakiwać, więc doszedłem do wniosku że trzeba go zmienić tylko nie wiem jaki będzie dobry. Coś niecoś słyszałem o Deore ale są różne rodzaj jaki będzie dobry w tej cenie ?. Czy opłaca się zmienić na 9rzędową kasete no i co za tym idzie (manetkę) do zmiany przerzutek ?.
Miki74 Napisano 15 Kwietnia 2016 Napisano 15 Kwietnia 2016 http://www.forumrowerowe.org/topic/200225-kasetalancuch-co-wybrac-8-rz/Ja bym nie zmieniał na 9 speed , jeżeli nie brakuje przełożeń czy łagodniejszego stopniowania. A jeżeli zmieniać, to na manetki SRAM i przerzutkę tył SRAM. SRAM w stosunku do rozwiązania Shiamo 9 speed, jest bardziej precyzyjny, mniej wrażliwy na bród, łatwiej ustawić. Jeżeli shimano to osobiście polecam zostać przy 8, albo przejść na 10 (i do tego często polecane manetki XT)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.