Skocz do zawartości

[1500 - 2000zł] Rower crossowy, nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Zakładka na forum dotycząca rowerów w danym przedziale cenowym jest dość obszerna, ale i ja spróbuję jeszcze zapytać o coś dla siebie.

Otóż poszukuję roweru, ustaliłem już, że crossowego i ustaliłem, że największego (ponad 190cm, 103kg). Teraz zastanawiam się tylko, czy zakupić:

a) Kross Evado 3.0 w pewnym sklepie z pewnym serwisem, czy
B) Lazaro Integral V3 z allegro i serwisem, o którym czytałem różne opinie

Podobno Lazaro jest nawet lepszy od Krossa, czy to prawda?

A może ktoś z Was miałby coś innego do polecenia w tej cenie, do 2000 zł?

EDIT: A może Orkan 3.0?

Napisano

Lazaro Integral V3 sprzętowo wypada zdecydowanie lepiej od Evado 3.0 ( ma lepszy amortyzator , napęd 3x9 na nowym Alivio) , główna różnica to hamulce - Lazaro ma V-brake a Kross tarczówki mechaniczne. Skłaniałbym się bardziej ku Lazaro przy wyborze z tych dwóch lub dołożył (skoro max. budżet to 2000) i  kupił zeszłorocznego Rometa Orkana 4.0 http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-hydraulika-wyprzedaz-2015-i6102204644.html (lepszy amortyzator , tarczówki hydrauliczne).

Napisano

Chyba skłonie się właśnie ku Rometowi. Ten Orkan 4.0 wygląda naprawdę dobrze. Nie będę udawał, że się znam, ale faktycznie, to co poczytałem to chyba w tej cenie nic lepszego nie trafię.

Dzięki za podpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...