Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] wymiana na nową

Craxim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym wymienić w moim rowerze wysłużoną przerzutkę Shimano Altus RD-CT90. Kaseta 7-rzędowa, największa zębatka 28T

Nie jestem ekspertem w dziedzinie osprzętu rowerowego, dlatego nie wiem co warto wybrać, wiem jedynie że do takiej konfiguracji nie ma już zbyt dużego wyboru.

Napisano

Skoro do 9sp to jak później wygląda ustawianie przerzutki? Wystarczy odpowiednio ustawić dolny i górny zakres? Starczy gwintu na śrubach?[emoji14]

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Kaseta 7-rzędowa, największa zębatka 28T
 Jesteś pewnie że to kaseta a nie wolnobieg?

Skoro do 9sp to jak później wygląda ustawianie przerzutki?
Przerzutkę regulujesz tak samo jak starą. W przypadku tylnej przerzutki o ilości biegów decyduje manetka. 
Napisano

Mam tylna piastę FH CT-90, gdzieś czytałem że jest ona pod kasetę. Co do samej przerzutki to musiałbym chyba jeszcze sprawdzić jaką mam najmniejszą zębatkę z tyłu?

Co w takim razie możecie polecić w cenie 100 zł? Jeśli to ważne to posiadam klamkomanetki Shimano ST-EF65.

• Mod Team
Napisano

Twoja piasta to piasta kasetowa, jak mniemam na 7 biegów. Do pracy kasety powinno sie znć zakres kasety, jak posiadasz 11-28 nie brał bym shadował, moga być problemy z regulacją, choć przy 7 rzedahc moze nie beda istotne. Dla shadowa powinny być wieksze.

Skoro masz klamkomanetki, popularnego Stefana ... Ja bym był osobiście za wymianą manetek na coś dobrego a dopiero przerzutki. Inaczej wyżej alivio nie ma sensu isć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...