Skocz do zawartości

[1500] szt. zakup 2 rowerów trekkingowych męski i damski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

podobny temat zakładałem już w roku ubiegłym, z tym że wtedy miał to być rower tylko dla małżonki, ale ze względu na sytuację losowe musieliśmy się wstrzymać z zakupem. Teraz lekko zwiększyliśmy budżet i zdecydowaliśmy się na zakup dwóch rowerów - dla mnie i żony. Do tej pory wahaliśmy się pomiędzy trekkingiem, a crossem ( miejski rower wybiłem żonie z głowy - nie chcę żeby się męczyła, a wiem że nie będzie jazdy tylko po drogach rowerowych). Teraz praktycznie jesteśmy zdecydowani na trekkingi, to chyba dobry wybór?

Rowery będą służyć do dojazdu do pracy - 5km teren szutr, wał przy rzece + ulica/chodnik, czasami jakiś wypad poza miasto - 20km - jakaś górka, las, ścieżki leśne, ulica. Czasem na wycieczki chcielibyśmy zabierać psa - 11kg, którego na rower trzeba zapakować.

Nasze "wymiary":

Ja - 180cm, 90kg, odległość od krocza do ziemi 82cm

Żona - 158cm, 50kg, odległość od krocza do ziemi 75cm

W ubiegłym roku praktycznie byłem zdecydowany na Rometa Gazelę 4.0 (była przez was polecana), teraz po przejrzeniu allegro i innych wątków na forum wytypowałem następujące rowery:

WYPRZEDAŻ z 2600zl na 1700zl NOWY DIAMANT 2016r (6063482007) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

WYPRZEDAŻ z 2600zl na 1700zl NOWY DIAMANT 2016r (6063483861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ROWER TREKKING ROMET GAZELA 4.0 DEORE + BONUS (6038581042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Wyprzedaż! Romet Wagant 4.0 Oświetlenie Bagażnik (6042873731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tutaj plus dla Rometa, gdyż jestem z Opola i do Olesna gdzie znajduje się sklep mam 40min jazdy autem, także mogę na miejscu się jeszcze dokonać przymiarki, negocjacji itp.

W grę wchodzi także Lazaro Senatore V3, 2014' MEN LAZARO SENATORE V3 TREKK ALIVIO 21 biały (6063035918) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

z tym, że znalazłem tylko wersję męską...

oraz 

TREKK KANDS ELITE PRO lady_28'__24 B_ ALU.PRADNICA (6047908983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

TREKK KANDS ELITE PRO 28'__24 B_FULL ALU.PRADNICA (6047912036) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Cały czas przeglądam różne rowery w necie i przeglądam również używane, uwagę zwróciłem na:

Rower trekkingowy GIANT Custom FULL DEORE (6062562608) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i

ROWER KTM (6056625133) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i

Rower Hercules Prószków • OLX.pl

jakie jest wasze zdanie na ten temat, warto iść w używane, czy różnica w osprzęcie jest tak niewielka, że lepiej kupić nowy i mieć 2 lata gwarancji w serwisie?

Ze względu na to, iż macie ogromne doświadczenie - a ja żadne chciałbym zapytać was co byście polecili, może są jakieś inne ciekawsze opcję, o których nie mam pojęcia - sklepy z promocjami, wyprzedażami. Generalnie nie chciałbym przekraczać budżetu, jeśli jednak waszym zdaniem będzie warto, to jestem gotowy dołożyć jeszcze trochę to tego interesu.

Zdaje się na waszą wiedzę w temacie i chciałbym najbardziej rozsądnie jak to możliwe wydać przeznaczone na ten cel pieniądze.

Dziękuję za waszą pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...