Skocz do zawartości

[manetki] wymiana na XT

maczet190399

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W moim starym zimowym rowerze słąbo chodzą obecne manetki. Są one już wiekowe. Rower kupiłem jako paru letni. NIe słychać już tykania przy zmianie biegów (szczególnie w dół). Jest też spora zwłoka zanim bieg się zmieni. Linki i pancerze były wymieniane.

Myślałem aby od razu wymienić je coś klasy XT np. SL-M770. Pytanie, czy będą one kompatybilne z moimi obecnymi przerzutkami LX( tył) i Deore (przód) . Niestety nie wiem jakie to modele, więc załączam zdjęcia. Czy manetki te będą w pełni funkcjonalne czyli te funkcje, z których XT słyną w porównaniu z Deore/ SLX

http://tufotki.pl/NtaIP

Z góry przepraszam na zdjęcia brudnego roweru. Nie jest normalne w moim przypadku. Po prostu nie zdąrzyłem umyć roweru po niedzieli.

Napisano

XT M770 jak najbardziej podpasują i odczujesz mega poprawę. Sam mam XT 780, czyli nowszy model, który różni się chyba tylko dodatkowym biegiem i są to najlepsze manetki jakie użytkowałem. Nawet wielbione przez mnie Triggery SRAMa nie mają podejścia.

Manetki warte swojej ceny.

Napisano

Potwierdzam, wymieniłem acery na xt m770 i różnica jest kosmiczna. Przez kilka pierwszych kilometrów jazdy na nowych manetkach zmieniałem biegi tylko dla samej przyjemności zmieniania :icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...