KubaMTB Napisano 22 Listopada 2015 Napisano 22 Listopada 2015 Proszę o pomoc drogich forumowiczów. Czy ten rower bedzie sie dobrze sprawował w XC/Marotonie A może coś doradzicie w podobnym przediale cenowym. Podaje link do roweru: https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/grand-canyon-al-slx-7-9.html Z góry dziękuje
rzezniol Napisano 22 Listopada 2015 Napisano 22 Listopada 2015 Za producentem : "Zupełnie nowy Grand Canyon AL SLX to nowoczesny aluminiowy hardtail stworzony do jazdy po szlakach lub wymagających trasach maratonów. Nowa geometria z dłuższym przednim trójkątem i łagodniejszym kątem główki ułatwia prowadzenie roweru na szybkich i technicznych trasach." Rasowa maszyna do ścigania ... jak pasuje ci jego geometria to nic tylko kupować ... Nie jest to rower turystyczny z otworami pod bagażniki i błotniki ;P. Pozdrawiam
gtb Napisano 22 Listopada 2015 Napisano 22 Listopada 2015 Jedna z lepszych propozycji na rynku , do XC/Maraton w sam raz.
mmisiek9612 Napisano 22 Listopada 2015 Napisano 22 Listopada 2015 ewentualnie radon http://www.radon-bikes.de/en/bikes-2016/mountainbike/hardtail/zr-race-29/zr-race-29-80/
KubaMTB Napisano 22 Listopada 2015 Autor Napisano 22 Listopada 2015 A jak oceniacie amortyzator rock shox reba ?
rzezniol Napisano 22 Listopada 2015 Napisano 22 Listopada 2015 Prosta, niezawodna i tania w serwisie jednostka ... Znany, lubiany i ceniony amortyzator w swojej klasie ... Bez znaczących wad ... słowem ... działa O manetce nic nie powiem bo nie używałem ... PushLoc był tragiczny PopLoc był ok . Podejrzewam że RS wprowadził OneLoc`a bo wiedzial ze dali dupy z PushLoc. Pozdro
misiojedzie Napisano 27 Listopada 2015 Napisano 27 Listopada 2015 Ludzie startują na rusztowaniach za 1.5 - 2 k zł a ty pytasz czy slx 7.9 będzie dobry Na pewno będzie mnie budżet nie pozwala na slx'a, muszę się zadowolić al sl 6.9 i też na 100% zda egzamin w maratonach więc co dopiero 7.9 pzdr
Mwawe Napisano 28 Listopada 2015 Napisano 28 Listopada 2015 Zdecydowanie bym brał Radona ze względu na amortyzator RS SID i oś 15mm, jak i najnowszy osprzęt Shimano XT M8000. Może Canyon ładniejszy ale wydaje mi się lepszy Radon.
mmisiek9612 Napisano 28 Listopada 2015 Napisano 28 Listopada 2015 Canyon też ma sztywne osie, aczkolwiek osprzętowo patrząc to radon ma przewagę
Mwawe Napisano 28 Listopada 2015 Napisano 28 Listopada 2015 @@mmisiek9612, Osie osiami ale amrtyzator SID do maratonów lepszy i lżejszy niż Reba...
mmisiek9612 Napisano 28 Listopada 2015 Napisano 28 Listopada 2015 przecież napisałem że osprzetowo radon ma przewagę
Mwawe Napisano 28 Listopada 2015 Napisano 28 Listopada 2015 przecież napisałem że osprzetowo radon ma przewagę ok ok nie wiedziałem że amortyzator to osprzęt...
rzezniol Napisano 28 Listopada 2015 Napisano 28 Listopada 2015 amrtyzator SID do maratonów lepszy i lżejszy niż Reba... Różnica w wadze między zwykłym SiD`em i Rebą na koło 29 niestety się zatarła ... bo 80 g to żadna różnica. Małe siusiu przed wejściem na rower i po sprawie. Ciekawe ze pod koło 26` SiD jest ponad 200 g lżejszy a to już połowa bidonu. Czy SiD jest lepszy ... Różnica miedzy SiD`em a Rebą w wersji RL czy RLT z tego co pamietam leży tylko w tłumiku i może w wielkości komór powietrznych. W SiD`zie siedzi MC DNA a w Rebie zwykły MC. Jeżeli rower będzie intensywnie eksploatowany w startach, to może i SiD będzie lepszy . Ale jak startów będzie kilka w roku to Reba ze swoja charakterystyka może okazać się lepszym rozwiązaniem . Słowem "lepszość" zależy od zastosowania. Co do wyższości jednego nad drugim pod względem osprzętu ... moim skromnym zdaniem rowery są porównywalne i różnice tak właściwie są nieistotne. Z jednej strony o jakieś 80 g lżejszy SiD w Radonie ... Z drugiej strony jakieś 100 G lżejsze koła w Canyon`ie. Różnica w cenie delikatnie po stronie Canyona. Remis, który moim zdaniem można rozstrzygnąć subiektywnymi odczuciami estetycznymi Pozdro
KubaMTB Napisano 30 Listopada 2015 Autor Napisano 30 Listopada 2015 Dzięki zamykam temat. Ludzie startują na rusztowaniach za 1.5 - 2 k zł a ty pytasz czy slx 7.9 będzie dobry Na pewno będzie mnie budżet nie pozwala na slx'a, muszę się zadowolić al sl 6.9 i też na 100% zda egzamin w maratonach więc co dopiero 7.9 pzdr Ja właśnie się ścigam na takim ,,rusztowniu'' .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.