Skocz do zawartości

[sztyca] Sztyca 400mm x 30.9

HerrMann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w planie wymienić sztycę w moim Giancie Talon 29. Dziś mam zamontowaną stockową sztycę Gianta (375mm) jednak nie jestem z niej zadowolony. Czy moglibyście zaproponować mi jakiś aluminiowy model w cenie do 150zł? Zależy mi na sztycy trwałej, z offsetem 20-25mm oraz z jak najstabilniejszym mocowaniem prętów siodła. Jeszcze jedno... Dziś mam sztycę z offsetem i kierownicę 660mm ze wzniosem 20mm (na oko). Czy gdybym założył sztycę siodła bez offsetu (tu też czekam na propozycje) to, czy dla zachowania podobnej pozycji na rowerze dobrze byłoby założyć szerszą kierownicę (celuję w 720mm) z mniejszym wzniosem?

Napisano

Sztyca Bontrager - Full Carbon - 200 gram! (5743449129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. 0

Cena dobra, ale czy się to nie połamie od ręki? Za te pieniądze to pewnie podróbka? Myślę bo potrzebuję takiej sztycy do karbonowej ramy.

Napisano

Cena nowej ok 3 razy wyższa, więc?

Do tego towar idzie prawdopodobnie prosto z Chin.

Tez szukam Sztycy carbonowej i na takie okazje się nie napalam.

Napisano

Cena nowej ok 3 razy wyższa, więc? Do tego towar idzie prawdopodobnie prosto z Chin. Tez szukam Sztycy carbonowej i na takie okazje się nie napalam.

Popatrzyłem i rzeczywiście to lipa :)

Ja chyba jednak ostatecznie kupię aluminiową, tylko szukam czegoś +/- 200 - 230g w sensownej cenie. Chyba że już zrobiłeś rekonesans i coś podpowiesz? :) 

Napisano

Poszukaj uzywanego Thomsona Elite z setbackiem o dlugosci 410 mm.

Sztyca niesmiertelna z dozywotnia gwarancja. Z tym ze waga kolo 260 gram.

Napisano

Poszukaj uzywanego Thomsona Elite z setbackiem o dlugosci 410 mm. Sztyca niesmiertelna z dozywotnia gwarancja. Z tym ze waga kolo 260 gram.

A czemu akurat z setbackiem?

Napisano

A ja mam drobną prośbę do właścicieli sztyc Thomson. Czy moglibyście mi zmierzyć dokładnie suwmiarką średnicę swoich sztyc 31,6? Chcę potwierdzić czy faktycznie trzymają swój wymiar czy nie, a słyszałem że mają z tym problem.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Kąt podsiodłówki w moim rowerze wynosi 72 stopnie. Sprzedawany jest ze sztycą z 20mm offsetem i nie rzuciło mi się w oczy w internecie, żeby ktoś do niego zakładał sztycę bez offsetu. I to mnie naszła pewna myśl... Dziś ninery mają kąt rzędu 73-73,5 stopnia i montuje się do nich sztyce bez offsetu. Może montaż sztycy bez offsetu byłby całkiem niegłupim pomysłem w moim Giancie? Może z ciut ostrawym kątem podsiodłówki fajnie by to zagrało? Nie mam jak tego sprawdzić. Co o tym sądzicie?

Napisano
Czy gdybym założył sztycę siodła bez offsetu (tu też czekam na propozycje) to, czy dla zachowania podobnej pozycji na rowerze dobrze byłoby założyć szerszą kierownicę (celuję w 720mm) z mniejszym wzniosem?

Nie. Offset sztycy to wynik długości twoich ud oraz wysunięcia siodła w gorę. Jeśli obecna sztyca ma offset, a ty masz prawidłową pozycję, to nie powinieneś zmieniać offsetu. Zmiana długości kierownicy to ewentualna korekta mostkiem.

ups, kto to odkopał? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...