RAq11 Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 Witam, mam taki dziwny problem z moją sztycą rowerowa w 29er, że się sama obniza. Obnizenie następuje po jakiś 10 km o jakiś jeden centymetr maks. Jest to strasznie uciązliwe, obejma dokręcona na maksa a i tak sie to dzieje. Wymiana sztycy zniwelowała by ten problem?
MMMAAACCC7 Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 są różne pasty cierne, to rozwiązanie pierwsze,drugie jest takie że masz sztycę złej średnicy, co powoduje jej obsuwy..więc suwmiarka w dłoń, zmierz sztycę, poszukaj specyfikacji roweru i porównaj..
RAq11 Napisano 8 Października 2015 Autor Napisano 8 Października 2015 Sztyca jest dobra, rower mam dwa latka i nie bylo nigdy takiego problemu. Mój ojciec ma identyczny rower i takiego problemu nie ma.
Tofi Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 Posmaruj kalafonią i dopiero zmontuj. Jeżeli kalafonia jest twarda, to umaczaj ją alkoholu. Nie koniecznie trzeba ją rozrobić do postaci pasty, wystarczy żeby powierzchnia się lekko lepiła. Po skręceniu odczekaj z dzień zanim alkohol odparuje. Dochodzi jeszcze kwestia momentu na zacisku. Za słabo dokręcona będzie się luzować. Choć raz przekręcony gwint i już nigdy nie będzie trzymać mocno.
misiojedzie Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 Mnie się obniżała właśnie co jakiś czas o jakieś milimetry jak była nasmarowana od nowości, do tego górna krawędź rury podsiodłowej i wewnętrzna strona zacisku były całe upaprane w smarze i piasku :/ przy którymś tam myciu roweru i wydłubywaniu tego syfu wytarłem w końcu sztycę i środek rury do sucha i nic mi się nie obsuwa, nie strzela piach, nic nie zgrzyta przy regulacji. Wiem że smarowanie sztycy czemuś służy i może moje rozwiązanie jest niewłaściwie ale skoro przy nasmarowanej było źle a teraz jest dobrze to nie mam zamiaru kombinować z pastami ciernymi itp.
seczuan Napisano 8 Października 2015 Napisano 8 Października 2015 a zacisk dobry ? u mnie też zjeżdżała bo zacisk który był na szybko zamykaczu już padł kupiłem nowy zacisk i problem znikł.
raffik Napisano 9 Października 2015 Napisano 9 Października 2015 Też bym kombinował z zaciskiem, tzn. jego wymianą. Rozwiązanie @misiojedzie z wytarciem sztycy i rury może być krótkowzroczne, a w przypadku ramy stalowej i sztycy Al jest poważnym błędem serwisowym. Smar w tym miejscu wypiera wodę i zapobiega zapieczeniom.
Kaczorak Napisano 9 Października 2015 Napisano 9 Października 2015 Dobrym domowym sposobem jest lakier do włosów. Jak zacisk dobry i trzyma, jak jesteś pewien że średnica dobra to popsikaj trochę sztyce lakierem. Fajnie zmniejsza tarcie a i łatwo potem go zmyć.
Wooyek Napisano 9 Października 2015 Napisano 9 Października 2015 Warto też zdjąć zacisk, wyczyścić go dokładnie i kapnąć oliwki do łańcucha. Bo może być tak, że tytaniczna siła przyłożona do dokręcenia zacisku poszła głównie w pokonanie jego wewnętrznego tarcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.