AveDamian Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Witam. Szukam roweru crossowego do kwoty 850 zł tak jak w temacie. Zamierzam jeździć nim na niedalekie przejażdżki ze znajomymi , do szkoły , czy na średnie dystanse (głównie po asfalcie/chodniku). Obecnie zainteresowały mnie dwa rowery jakimi są : KANDS ALU Cross STV 700 i LAZARO INTEGRAL V1 ST MEN. Co o nich sądzicie ? Według mnie INTEGRAL V1 jest lepszym rowerem. Może macie inne ciekawe propozycje ? Od razu mówię że szukam raczej nowego roweru i zamierzam go zakupić poprzez Allegro. Bardzo proszę o pomoc , z góry dziękuję i pozdrawiam.
Pablo59 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Dołóż 100 -150 i kup coś 3x8 (z kasetą z tyłu) . W przeciwnym razie wsio ryba który bo się różnić będą galanterią ... A co - patrz wątek cross do 1000 zł Podaj jeszcze długość nogi i wzrost - to rzutować może na dobór wielkości ramy a pośrednio i markę ...
AveDamian Napisano 11 Lipca 2015 Autor Napisano 11 Lipca 2015 Mam 177 cm wzrostu , a długość nogi waha się między 80-83 cm . Znalazłem również rower Romet Arkus Safari w baaardzo dobrej cenie , Czy jest on warty uwagi ? Jeżeli chodzi o kwotę jaką chcę zapłacić za rower to max 900 zł ;/ Nie znajdzie się nic nowego z 3/8 ( kasetą z tyłu ) do tej kwoty ? W ogóle co jest zaletą tego ... hmm.. tej kasety ? 7 rzędowa nie daje rady ? Jest awaryjna ? Bardzo proszę o odpowiedź . Niestety nie znam się na rowerach/częściach . Nie będę jeździł za dużo ( oceniam na max 60 km tygodniowo w czasie roku szkolnego ) , więc może wystarczy mi 7 rzędowa ? Przepraszam ale mogę pisać bzdury bo kompletnie się na tym nie znam.. :c Dodam jeszcze że mam problem z ogólnym dobraniem ramy ...Waham się między 21" a 19" ...Według mnie powinna być 19" , tata ( mam 15 lat ) radzi mi od razu 21" . Niestety nie mierzyłem tych wielkości gdzieś w sklepie dlatego nie mam pewności . Wiem że to często indywidualna sprawa , ale chciałbym dobrać rozmiar ramy " bez testowania jej " bo całego zakupu chcę dokonać poprzez Allegro. ****Ale powiedzmy że mogę zapłacić 1000zł . Co godne polecenia ?
Endrju911 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Masz 80-83cm a rama 21 (przynajmniej w Lazaro V3) jest na wysokości 84cm jak będziesz miał ja między nogami. Odpowiedz sobie sam Kands 1100 to najtańszy rower który ma kasetę a jej przewaga polega na tym że jest dużo bardziej wytrzymała niż wolnobieg. Teraz zaoszczędzisz 100zł a niedługo wpakujesz je w nowe części.
AveDamian Napisano 11 Lipca 2015 Autor Napisano 11 Lipca 2015 Masz rację @Endrju911 . Chyba przekonałeś mnie aby dołożyć 200 zł i kupić coś naprawdę lepszego i trwalszego. A co sądzić o rowerze Sundeal Expander M4 ? Posiada on chyba kasetę 8-rzędową , ale przekonały mnie hamulce tarczowe , jednak wydaje mi się że w tej cenie takie hamulce to ściema . Jak wypada porównanie Sundeal Expander M4 a Kands 1100 ? *** Widzę jednak że i tak nie ma dostępnej rozmiaru ramy tego M4 jak dla mnie . Czyli do " moich wymiarów " rama 19" ?
Piotrek383 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Sundeal jest słaby, pomijając tarczówki hydrauliczne to reszta jest słabsza. No i zresztą nie ma odpowiedniej wielkości także zdecydowanie NIE Kands 1100 będzie bardzo dobrym wyborem w tej cenie, ale jeśli jeszcze chciałbyś dołożyć 100 zł to masz w zasadzie bliźniaczy rower czyli Lazaro Integral V2 - ma delikatnie lepszy osprzęt, fajniejszą kierownicę i mostek (bo ta w Kandsie wygląda jak dla mnie kiepsko) i dodatkowo gratis masz błotniki, koszyk bidonu. Nie wiem czy się to przyda, ale zawsze jest Oto on -> http://allegro.pl/mocny-cross-2015-lazaro-integral-v2-men-2-x-acera-i5510686635.html
Endrju911 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Ma niby hydraulikę, nie najwyższych lotów ale jednak więc producent oszczędził na innych cześciach, np tylna przerzutka Tourney więc sobie go odpuść. W Kandsie jest z tułu dużo lepsza Acera A po 2 to MTB a nie cross. A co do wielkości ramy to 19 powinna być ok ale tak na styk i bardziej przyszłościowa, z 17'' niedługo wyrośniesz i będzie mała.
Pablo59 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Zmierz ten przekrok PORZĄDNIE - 3 cm to błąd odległości międzygwiezdnych dziś :) A jak już dokładamy - to może namówisz sponsora na kolejne 100 i alivio ? http://allegro.pl/remiro-viper-cross-line-full-alivio-men-nex-2015-i5520928995.html
AveDamian Napisano 11 Lipca 2015 Autor Napisano 11 Lipca 2015 Nie dziękuję Jestem zdecydowany . Jutro zamawiam tego KANDSA 1100 Myślę że rowerek da rade , a 1000zł to max max max które mogłem przeznaczyć na rower Do tego dojdą jeszcze akcesoria , za które zapłacę pewnie około 200zł , więc jeszczeee droższy rower odpada Serdecznie dziękuje za pomoc i pozdrawiam Oczywiście rama 19" do tego KANDSA , bo 21" może być za duża . Chyba nie urosnę już za wiele :v ..i rama będzie mi służyć
Endrju911 Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 W przypadku Remiro jest kolejny skok jakościowy, porządny osprzęt Alivio... Ale tak naprawde dokładać można w nieskończoność, a i tak dobrze że zdecydowałaś się na Kandsa 1100
Gość Napisano 12 Lipca 2015 Napisano 12 Lipca 2015 Nie dziękuję Jestem zdecydowany . Jutro zamawiam tego KANDSA 1100 Myślę że rowerek da rade , a 1000zł to max max max które mogłem przeznaczyć na rower Do tego dojdą jeszcze akcesoria , za które zapłacę pewnie około 200zł , więc jeszczeee droższy rower odpada Serdecznie dziękuje za pomoc i pozdrawiam Oczywiście rama 19" do tego KANDSA , bo 21" może być za duża . Chyba nie urosnę już za wiele :v ..i rama będzie mi służyć Sam miałem podobny problem niedawno, postanowiłem nieco przyoszczędzić i zamówiłem tego Kandsa Cross Line 1100. Nie żałuję swojego wyboru
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.