Skocz do zawartości

[do 850 zł ] Rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam roweru crossowego do kwoty 850 zł tak jak w temacie. Zamierzam jeździć nim na niedalekie przejażdżki ze znajomymi , do szkoły , czy na średnie dystanse (głównie po asfalcie/chodniku). Obecnie zainteresowały mnie dwa rowery jakimi są : KANDS ALU Cross STV 700 i LAZARO INTEGRAL V1 ST MEN. Co o nich sądzicie ? Według mnie INTEGRAL V1 jest lepszym rowerem. Może macie inne ciekawe propozycje ? Od razu mówię że szukam raczej nowego roweru i zamierzam go zakupić poprzez Allegro.

Bardzo proszę o pomoc , z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Dołóż 100 -150 i kup coś 3x8 (z kasetą z tyłu) . W przeciwnym razie wsio ryba który bo się różnić będą galanterią ...

A co - patrz wątek   cross do 1000 zł :)

Podaj jeszcze długość nogi i wzrost - to rzutować może na dobór wielkości ramy a pośrednio i markę ...

Napisano

Mam 177 cm wzrostu , a długość nogi waha się między 80-83 cm . 

Znalazłem również rower Romet Arkus Safari w baaardzo dobrej cenie , Czy jest on warty uwagi ? 

Jeżeli chodzi o kwotę jaką chcę zapłacić za rower to max 900 zł ;/ Nie znajdzie się nic nowego z 3/8 ( kasetą z tyłu ) do tej kwoty ? W ogóle co jest zaletą tego ... hmm.. tej kasety ? 7 rzędowa nie daje rady ? Jest awaryjna ? Bardzo proszę o odpowiedź . Niestety nie znam się na rowerach/częściach . Nie będę jeździł za dużo ( oceniam na max 60 km tygodniowo w czasie roku szkolnego ) , więc może wystarczy mi 7 rzędowa ? Przepraszam ale mogę pisać bzdury bo kompletnie się na tym nie znam.. :c

Dodam jeszcze że mam problem z ogólnym dobraniem ramy ...Waham się między 21" a 19" ...Według mnie powinna być 19" , tata ( mam 15 lat :D ) radzi mi od razu 21" . Niestety nie mierzyłem tych wielkości gdzieś w sklepie dlatego nie mam pewności . Wiem że to często indywidualna sprawa , ale chciałbym dobrać rozmiar ramy " bez testowania jej " bo całego zakupu chcę dokonać poprzez Allegro.

****Ale powiedzmy że mogę zapłacić 1000zł . Co godne polecenia ?

Napisano

Masz 80-83cm a rama 21 (przynajmniej w Lazaro V3) jest na wysokości 84cm jak będziesz miał ja między nogami. Odpowiedz sobie sam :) Kands 1100 to najtańszy rower który ma kasetę a jej przewaga polega na tym że jest dużo bardziej wytrzymała niż wolnobieg. Teraz zaoszczędzisz 100zł a niedługo wpakujesz je w nowe części.

Napisano

Masz rację @Endrju911 . Chyba przekonałeś mnie aby dołożyć 200 zł i kupić coś naprawdę lepszego i trwalszego. A co sądzić o rowerze Sundeal Expander M4 ? Posiada on chyba kasetę 8-rzędową , ale przekonały mnie hamulce tarczowe , jednak wydaje mi się że w tej cenie takie hamulce to ściema . Jak wypada porównanie Sundeal Expander M4 a Kands 1100 ?

*** Widzę jednak że i tak nie ma dostępnej rozmiaru ramy tego M4 jak dla mnie .

Czyli do " moich wymiarów " rama 19" ?

Napisano

Sundeal jest słaby, pomijając tarczówki hydrauliczne to reszta jest słabsza. No i zresztą nie ma odpowiedniej wielkości także zdecydowanie NIE :)

Kands 1100 będzie bardzo dobrym wyborem w tej cenie, ale jeśli jeszcze chciałbyś dołożyć 100 zł to masz w zasadzie bliźniaczy rower czyli Lazaro Integral V2 - ma delikatnie lepszy osprzęt, fajniejszą kierownicę i mostek (bo ta w Kandsie wygląda jak dla mnie kiepsko) i dodatkowo gratis masz błotniki, koszyk bidonu. Nie wiem czy się to przyda, ale zawsze jest :) Oto on -> http://allegro.pl/mocny-cross-2015-lazaro-integral-v2-men-2-x-acera-i5510686635.html

Napisano

Ma niby hydraulikę, nie najwyższych lotów ale jednak więc producent oszczędził na innych cześciach, np tylna przerzutka Tourney więc sobie go odpuść. W Kandsie jest z tułu dużo lepsza Acera :) A po 2 to MTB a nie cross.

A co do wielkości ramy to 19 powinna być ok ale tak na styk i bardziej przyszłościowa, z 17'' niedługo wyrośniesz i będzie mała.

Napisano

Nie dziękuję :) Jestem zdecydowany . Jutro zamawiam tego KANDSA 1100 :) Myślę że rowerek da rade , a 1000zł to max max max które mogłem przeznaczyć na rower :) Do tego dojdą jeszcze akcesoria , za które zapłacę pewnie około 200zł , więc jeszczeee droższy rower odpada :) Serdecznie dziękuje za pomoc i pozdrawiam :) Oczywiście rama 19" do tego KANDSA , bo 21" może być za duża . Chyba nie urosnę już za wiele :v ..i rama będzie mi służyć :)

Napisano

W przypadku Remiro jest kolejny skok jakościowy, porządny osprzęt Alivio... :) Ale tak naprawde dokładać można w nieskończoność, a i tak dobrze że zdecydowałaś się na Kandsa 1100 :)

Napisano

Nie dziękuję :) Jestem zdecydowany . Jutro zamawiam tego KANDSA 1100 :) Myślę że rowerek da rade , a 1000zł to max max max które mogłem przeznaczyć na rower :) Do tego dojdą jeszcze akcesoria , za które zapłacę pewnie około 200zł , więc jeszczeee droższy rower odpada :) Serdecznie dziękuje za pomoc i pozdrawiam :) Oczywiście rama 19" do tego KANDSA , bo 21" może być za duża . Chyba nie urosnę już za wiele :v ..i rama będzie mi służyć :)

Sam miałem podobny problem niedawno, postanowiłem nieco przyoszczędzić i zamówiłem tego Kandsa Cross Line 1100. Nie żałuję swojego wyboru :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...