Skocz do zawartości

[Napęd] Mechanizm - jaki kupić

rybouszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie wiem co kupić do roweru. Moja historia polega na tym, że mam górala i napęd już się zurzył. Planuje kupić nowy lańcuch, kasete lub wolnobieg (co lepiej kupić?), oraz korbę. Mam górala z przerzutką tylnią 9biegów, a przednią 3. Chcem kupicć sprzęt za około 320zł (wiem, że to nie za dużo). Chciałbym zakupić sprzęt w decathlonie. Co byście doradzili na moją kieszeń? A i będę bardziej jeździł po szosie, ale na góry też czasami wstąpię 

Napisano

Po pierwsze to poczytaj jak poprawnie założyć temat i go popraw. Po drugie napisz jaki masz dokładnie rower bo "góral" dla niektórych może oznaczać wszystko. Po trzecie do zmiany kasety lub wolnobiegu ( zależy jaką masz tylną piastę ) oraz korby i pewnie przy okazji suportu są potrzebne odpowiednie klucze. Jeżeli nie masz tych kluczy ani wiedzy co potrzebujesz to najlepiej podjedź do serwisu.

Napisano