Skocz do zawartości

[napęd] Czy warto wymieniać

piotr_wroc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

W związku że jestem jeszcze laikiem w sprawach osprzetu ,chciałbym się od Was dowiedzieć czy warto zmienić podzespoły w moim rowerku, niby jest wszystko ok jednak wydaje mi się że nie wszystko wspołpracuje ze sobą jak należy  (czasami wolno zmieniane przełożenia tylne) zastanawiam się nad zmianą wszystkiego do lini Alivio lub jeśli warto wyżej budżet nie stanowi problemu . Rowerek jeżdzi sporo przez 2 miesiące około 2 tys. km z czego 70% miasto reszta to mieszany teren.

Przy okazji aby nie zakładać nowego tematu, czy zmiana hamulców do deore  będzie mocno odczuwalna

Do wiadomości wszystkich przeczytałem wiekszośc wątków dotyczących moich wątpliwości jednak mam teraz tylko mętlik w głowie aby to wszystko poskładać do kupy stąd ten temat. ;)

Obecna specyfikacja :

• Manetki Simano SL-M310
  • Przerzutka przednia FD-M190
  • Przerzutka tylna Shimano Alivio RD-M430
  • Hamulce Hamulce hydrauliczne SHIMANO BR-M 395
  • Dźwignie hamulca SHIMANO BL-M 395
  • Kaseta/wolnobieg Shimano CS-HG31-8 11-34T
  • Łańcuch KMC Z7
  • Korba SHIMANO Altus FC-M311 (42x32x22)
  • Suport SHIMANO BB-UN26
  • Mod Team
Napisano

(czasami wolno zmieniane przełożenia tylne)

Wymień linkę i pancerze.

Widzę że generalnie wszystko jest "super", więc po co chcesz wymieniać? Dla lansu, z nadmiaru kasy czy masz kaprys?

Napisano

Widzę że generalnie wszystko jest "super", więc po co chcesz wymieniać? Dla lansu, z nadmiaru kasy czy masz kaprys?

Gdyby było "super" , nie było by tego wątku nie jest typem człowieka posiadającego rzeczy na pokaz , jednak powróciłem do jazdy na rowerze po wielu latach przerwy , intensywnie go użytkuję w coraz trudniejszych warunkach i chciałbym aby działał niezawodnie,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...