Skocz do zawartości

[5000-6500zł] mtb / xc na ramie aluminiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@@olek19, nie trudno jest prześledzić twoje posty i stwierdzić ze polecasz produktu ciągle tego samego przedsiębiorcy zarejestrowanego w Dzierżoniowie na Stef...

No chyba że zbieżnośc adresów to przypadek i w jednym pomieszczeniu siedzą 2 firmy wzajemnie z soba konkurujące i podkradające sobie "szablon" oferty  :D

Silverback to jakiś dziwny wytwór ludzkiej pomysłowości ... niespójny i do dla mnie również stylistycznie leży ...

Rower za prawie 8 k zł ... ze skokiem 130 mm jak to piszesz do zjazdów ...

- na "szybko-zamykaczu" z tyłu

- na nie tak pancernych kołach jak ci się wydaje ... Przynajmniej obręcze temu zaprzeczają :)

Jeszcze masz coś do dodania na ten temat ?

:D

Pozdro

Napisano

- na "szybko-zamykaczu" z tyłu

no ten giant to ma akurat sztywną a wyjściowo to kosztuje nawet ponad 8  

na nie tak pancernych kołach jak ci się wydaje ... Przynajmniej obręcze temu zaprzeczają

mam takie i uważam że są mocne i lekkie zresztą nie tylko ja ale ok teraz i tak na wszystko idzie krytyka 

Napisano

modrzew w żaden sposób nie chciałem się przechwalać i przyznałem już wcześniej bez bicia że jestem laikiem i zapewne połowa forumowiczów bez większego problemu by mnie "przejechała" a moje przekonanie o ramach karbonowych (że niby pękają) wzięło się z opinii znajomych, którzy również są amatorami - sorry nie sprawdziłem tego dobrze. Jeden film i krótkie objaśnienie w tym temacie to (przekonanie) zmieniło. To prawda że te trasy tak wyglądają jak to opisałeś ale "zmarszczki" potrafią też być głębokie pomimo tego że 95% trasy jest "ganianiną po chaszczach" :) Na Scandię w górach też się wybiorę i nie muszę wygrywać bo wystarczy mi że nie polegnę (a nie polegnę na pewno) a na razie wystarczają mi takie właśnie wyścigi ze względu na ich lokalizację oraz fakt że, kolegę (który trenuje kolarstwo szosowe i górskie od małego) przejechałem po półrocznym treningu gdy ten odpuścił i tutaj dopiero się chwalę :D

W grę wchodzą tylko rowery na 26 lub 27,5 kołach. Bezdyskusyjnie 29 nie wezmę :P

Napisano · Ukryte przez safian, 4 Czerwca 2015 - Brak powodu
Ukryte przez safian, 4 Czerwca 2015 - Brak powodu

no ten giant to ma akurat sztywną a wyjściowo to kosztuje nawet ponad 8  

mam takie i uważam że są mocne i lekkie zresztą nie tylko ja ale ok teraz i tak na wszystko idzie krytyka 

No popatrz, całkiem przypadkowo masz takie, od dzisiaj raportuję twoje posty jako spam.

Napisano

problem dotyczył aluminiowych ram z rocznika 2013 roku, karbonu te awarie nie dotykały

Slave czego dotyczyły to raz, a jak się obchodzono to dwa.

Wpadki zdarzają się wszystkim tylko nie wszyscy jak widzimy radzą sobie z ich rozwiązywaniem.

Jak poszperasz w podpiętym wątku znajdziesz też historie z carbonem więc nie tylko alu.

Znasz historie pękających śrub w Moon'ach i na co je wymieniano? Pierwsi zyskali bo dostali tytanowe (podobno), ale kolejni (Kross nie sądził, że tyle będzie wymian) dostali śruby 8.8 co jest moim zdaniem porażką. I tłumaczenie na profilu FB gościa z Krossa dobry materiał, dobrze zaprojektowane ale jednak pęka.

Co do XTC to z tyłu jest też szymbkozamykacz tylko DT RWS. No i jest możliwość konwersji pod oś 12mm.

Dan3r a jak już się upierasz na 26" to oddam Ci za 3500zł http://www.msport.com.pl/pl/p/Rower-gorski-Giant-XtC-COMPOSITE-2013/2475

:)

No popatrz, całkiem przypadkowo masz takie, od dzisiaj raportuję twoje posty jako spam.

koła stan`s ztr crest można kupić lemonbike i tam też je kupiłem cały zestaw z piastami i szprychami za niebagatale 2000 zł, ważę 90 kg a wcześniej ponad i w zamontowanych wcześniej mach1 pękały mi szprychy  

Napisano
Napisano 32 minut temu slave, dnia 03 Cze 2015 - 2:20 PM, napisał: problem dotyczył aluminiowych ram z rocznika 2013 roku, karbonu te awarie nie dotykały Slave czego dotyczyły to raz, a jak się obchodzono to dwa. Wpadki zdarzają się wszystkim tylko nie wszyscy jak widzimy radzą sobie z ich rozwiązywaniem

przeglądałem ten wątek, zanim sam kupiłem rower, nie widziałem tam uwag odnośnie ram karbonowych, być może nie zbyt uważnie go przeczytałem, dodatkowo jest wpis na stronie 35 tego wątku, post http://www.forumrowerowe.org/topic/133516-firma-krosszbior-peknieteych-ram-kross/?p=1622579 , stąd moja odpowiedź w tym temacie

koła stan`s ztr crest można kupić lemonbike i tam też je kupiłem cały zestaw z piastami i szprychami za niebagatale 2000 zł, ważę 90 kg a wcześniej ponad i w zamontowanych wcześniej mach1 pękały mi szprychy  

Masz jeszcze "przypadkowo" koła z innych modeli proponowanych przez ciebie rowerów ?

Moze lepiej było by skupić sie na temacie autora niż na sprzeczkach miedzy soba.

Częścią tego tematu jest wciskanie bezmyślnie poskładanego i brzydkiego roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...