Skocz do zawartości

[pedały] Pedały SPD z platformą

karman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiesz, że to są jednostronne pedały? Też mam takie i powiem, że w terenie bywa problem z szukaniem zapięcia. Zgodnie z prawem murphy'ego pedał zawsze ustawi się odwrotnie niż byś chciał :|

Nie wiem czy lepszym rozwiązaniem nie jest zwykłe spd + platforma do niego. Nie wygląda wyjściowo ale chyba lepiej spełnia zadanie i teraz tak bym postąpił.

Mimo, że bardzo nie podoba mi się to rozwiązanie ;)

Napisano

Tak, wiem. Rozumiem, że z padałami jest podobnie jak ze złączem USB. Nie ukrywam, że PD-T780 wyglądają bardzo solidnie, mają przyzwoitą wagę itp.

Napisano

Używam zwykłych SPD, bez platformy. Nie ma większych problemów z jazdą w cywilkach. Znajomy też tak robi.

Na początku też szukałem tak jak Ty - z platformą. Postanowiłem jednak zaryzykować i kupić normalne SPD. Póki co nie widzę problemów. trzeba się przyzwyczaić tylko do dziwnego oparcia stopy ;)

Model m785.

Napisano

Mam i polecam M424.

Pedały mają dwustronny zatrzask SPD wiec nie trzeba go "szukac" a do tego dość duża platforma pozwala swobodnie jeździć w zwykłych butach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...