Skocz do zawartości

[900-1300] Rower do jazdy po drogach i ścieżkach.

xBlady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, z racji iż wiosna idzie pełną parą a mój stary rower już nie domaga postanowiłem kupić nowy. Budżet nie duży bo max 1300 zł. Rower głównie do jazdy po drogach i ścieżkach. Rower męski, wzrost 166 więc rama chyba M. Nie musi mieć nie wiadomo ile biegów ani innych cudów. Solidny, żeby posłużył kilka dobrych lat i lekko się jeździło, czyli nie za szeroka opona. Pomożecie? Z góry dzięki.

Napisano

a czy nie będzie on na mnie przypadkiem zbyt wysoki? I jak wygląda zamawianie roweru przez allegro? jak go przysyłają złożony czy cały?

Napisano

Zależy trochę jaką masz długość nogi. Zawsze możesz dopytać u sprzedawcy podając swój wymiar.

Zwykle do zamontowania jest przednie koło, kierownica i pedały.

17" jest najmniejsza do wyboru jeśli za te pieniądze chcesz mieć jako-taki osprzęt.

Albo szukać na mniejszych kołach ...

Napisano

kupiłem integrala 17", mam 176cm wzrostu, długość nogi od podłogi do krocza 76cm [w bucie- podeszwa około 1.5cm] i powiem, że myślałem iż luzu do klejnotów będzie więcej, ale ogólnie rozmiar jest ok w moim przypadku, nawet jakby była troszkę większa to by mi to nie przeszkadzało

też miałem dylemat z rozmiarem bo jestem "na granicy w tabeli rozmiarowej sprzedawcy", ale suma sumarum jestem zadowolony- z czasem i tak wstawiłem krótszy mostek

Napisano

kupiłem integrala 17", mam 176cm wzrostu, długość nogi od podłogi do krocza 76cm [w bucie- podeszwa około 1.5cm] i powiem, że myślałem iż luzu do klejnotów będzie więcej, ale ogólnie rozmiar jest ok w moim przypadku, nawet jakby była troszkę większa to by mi to nie przeszkadzało

A dobrze się jeździ? I który to integral? 

Napisano

obejrzyj moja sygnaturkę :) [v3]

jeździ się świetnie- mało nakręcone [~2300km], ale rowerek bezawaryjny, czyszczę  i smaruję tylko łańcuch, co 500km wymieniam na 2gi naprzemiennie dla oszczędności; 

zimą jeździłem starym, trochę się boję- mrozy, sól

Napisano

Ok, w takim razie wielkie dzięki wszystkim. Będę jeszcze rozważał, czy wybrać V2 czy V3 ale to już w swoim zakresie, jeszcze raz wielkie dzięki.

Napisano

Najmniejszy maestro to 19" - ZAPOMNIJ :)

Chyba że chcesz, jak za dziecięcych czasów, jeździć POD ramą :) , albo przekłamanie jest we wzroście 166 .....

Napisano

Zmierzyłem się dzisiaj dokładnie i mam wzrost 168, a noga to 73 - 74, a ramę 19 wolę, bo rower chce mieć na lata, a nie na chwilę. Myślę że podrosnę do tych ~185

Napisano

No to tym bardziej jak jesteś w wieku przedprokreacyjnym powinieneś uważać :) :)

Wysokość ramy w maestro 19" to 80 cm...  Będzie bolało ...

Napisano

Ehh czyli jednak 17?? Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że rower z ramą 17'' cali będzie bardzo wygięty (chodzi o górną rurkę) :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...