Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

<fingers crossed>

Będzie wtedy pewnie Blutosznik 120mm do wzięcia lekko przechodzony  :icon_mrgreen:  

Mam od lat słabość do Mańków...

Szacunek...

I.

• 3 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Dobrze że u mnie tylko 80mm więc nie mam takich ciągotów :] ale laga 34mm to dobre posunięcie przy 120tce.

Edytowane przez ishi
  • 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Tak sobie patrzę, sprawdzam, porównuję rozmiary, geo no i ceny i chyba jednak wolałbym przygarnąć ICAN'a/IMUST'a za 900 dołków. Nawet jak przyjdzie dopłacić za tłumik ciągle do-przodu...

Choć nielichy ten wynalazek :)

Szacunek...

I.

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Czy ktoś z was robił może upgrade bagażnika Thule za pomocą poniższych pasków???

https://www.thule.com/pl-pl/pl/bike-rack/accessories/thule-xxl-fatbike-wheel-straps-_-985000

Nigdzie nie mogę znaleźć info jakiej one są długości, a muszę wymyślić coś żeby przystosować swojego ExasyFolda pod Bułku.

EDIT:

Czy ktoś z was robił może upgrade bagażnika Thule za pomocą poniższych pasków??? Thule XXL Fatbike Wheel Straps | Thule | Polska

Suport Thule odpowiedział mi zadziwiająco szybko!

Pasek ma 53 cm.

To ponad 20 cm extra. Biere to! :D

EDIT 2:

Paski dotarły. Okazało się że są jeszcze dłuższe! 60.5cm mierzone od oczka do końca. Thule deko z nimi popłynął, chyba je skrócę o jakieś 10cm :]
Montaż ich w bagażniku EasyFold zajmuje 2 minuty, a fat na nich trzyma się jak zły.
Edytowane przez anarchy
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

czy warto inwestować w ten rower wiem ze to specyficzny sprzęt, ten ma szersze koło przednie.jazda po piachu, lesie ogólnie po polach.

Napisano

czy warto inwestować w ten rower wiem ze to specyficzny sprzęt, ten ma szersze koło przednie.jazda po piachu, lesie ogólnie po polach.

W sumie to nic o nim nie wiadomo. Masz link do jakiejś specyfikacji tego czegoś ?

Napisano

nie znalazłem specyfikacji ale każdym razie a lepszejszych klamotach i hydraulice ale pewnie i tak zmienię klamoty, najważniejsze ze rama dobra i koła całość jak wyczytałem waży 14 kilo.

post-205136-0-49059900-1498507335_thumb.jpg

Napisano (edytowane)

Jeżeli to jest z ogłoszenia na O to rama bardzo mała (S-ka?), jakiś archaiczny napęd (3x8/9?). Generalnie sprzęt lekko ponad przeciętnego grzmota z Auchan.

Ja bym olał. Jak chcesz mieć naprawdę frajdę  z jazdy i bazę do dalszych modyfikacji to niestety te 3-4k musisz wyłożyć. Można przypolować na używanego Treka Farleya. Pamiętam że jakieś używki chodziły w okolicach 4 kpln.

Edytowane przez ishi
Napisano

mam 164cm wzrostu napęd rzeczywiście 3x8 do wymiany jeżdziłem na rose tracker1 i tam było zajefajnie. no ale cena pewnie pojadę zobaczyć mam niedaleko jak by spasował  i cena była dobra to do modyfikacji może by się opłacało temat do przemyślenia . jeszcze coś takiego mongoose

post-205136-0-23243000-1498510574_thumb.jpg

Napisano

Chyba... Tusker :] To sprzęt ze 2-3 klasy wyżej niż to czego szukasz. Mam nadzieję że jesteś tego świadom.

Z dwojga zła Argus lepszy. Z tyłu piasta 190mm więc powinien przyjąć coś więcej niż 4 cale.

Napisano

Witam

Zachciało mi się amortyzacji w facie. Mam problem ze znalezieniem koła, które nadawałoby się na bezdętkę.

Amortyzator Renegade:

https://www.rowertour.com/p/65678/rst-renegade-air-26-amortyzator-fatbike-disc-100mm-taper-qr15-czarny

Niby mają też koło, ale patrząc na otwór na wentyl, mam obawy czy to będzie się nadawać na mleczko...

https://www.rowertour.com/p/65752/dt-swiss-br-2250-kolo-przednie-fatbike-26-disc-center-lock

Tutaj taki sam rower, i koła MULE, ale coś nie mogę nigdzie znaleźć 15x150mm:

https://www.fatbike.com.pl/testy/200-renegad-z-wyboru-test-rst-renegade

Gdzie takiego szukać, żeby wysyłali do Polski?

Napisano

Gorzej z zaplataniem, bo do najbliższego sensownego serwisu mam 100km, a czasu żeby tam pojechać praktycznie wcale :(  Więc wszystko robię sam, a zaplatanie raczej przerasta moje zdolności ;)

W razie czego, mogę kupić komplet identycznych kół co mam teraz za 700zł, do tego piastę i oddać przednie do zaplatania, a zyskam zapas na tył, co może się przydać bo mam 2 komplety opon :)

Ale wolę kompletne koło, ze względu na brak czasu.

Napisano

Niby mają też koło, ale patrząc na otwór na wentyl, mam obawy czy to będzie się nadawać na mleczko... DT Swiss BR 2250 Koło przednie Fatbike 26 disc Center lock - rowertour.com

DT są malowane proszkowo chropowatym lakierem który ciężko przyjmuje taśmy.

Próbowałem 3 rodzaje powertape od Tesy oraz  Gorille i to wszystko mi puszczało. Przerzuciłem się na klasyczne ghetto z połowy dętki. Niestety dętek fatowych 20/24" z wykręcanym wentylem Presta nie ma praktycznie nigdzie. Jakimś cudem IvanMTB kupił kiedyś właśnie u włochów dętki 20x4.0 z wykręcanymi rdzeniami. Ale jak ja zamawiałem po nim to już przyszły bez wykręcanych rdzeni :(

Także póki co kończę karton tych dętek choojonga (co kilka mc trzeba robić ghetto od nowa bo nie ma jak dolać) i nie wiem co dalej. Spróbuję jeszcze taśmy Orange Seal. Trochę przewalone.

Napisano

@ishi

Tak mi się wydawało, że masz DT i mleko :) Dlatego byłem zdziwiony jak zobaczyłem zdjęcie obręczy...

Jak mam wydać 3k bez możliwości zalania mlekiem, to wolę chyba kupić gotowy rower z amortyzacją - przynajmniej geometria będzie prawidłowa ;)  W obecnym podoba mi się to, że oprócz zmian suportu (już 4 w przeciągu 14 miesięcy - piasek z wodą to zabójcze połączenie, dobrze, że mam BSA), to nic nie trzeba robić. A z amorem będzie zabawa w kuriera do serwisu, albo kupić łatwy w serwisowaniu :( Gdyby nie korzenie, to pewnie zostałbym przy sztywnym widelcu...

Napisano (edytowane)
Jak mam wydać 3k bez możliwości zalania mlekiem

To nie tak że na DT na 100% się nie da. Ghetto na dętce można zrobić i trzyma 100% pewnie. Jedynie wiąże się to z pewnymi niedogodnościami które przytoczyłem wyżej. 

Wiem że kolega mnowy ma zrobiony TL na tej obręczy na... zwykłej (?) izolacji. Spytaj go jak to się sprawuje. 

Jak mi orange seal też się podda to będę próbować fat stripa

Edytowane przez ishi