Skocz do zawartości

[stery] Czy takie stery będą pasować?

Purshiman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie, potrzebujesz sterów półzintegrowanych 44mm.

Na stronie z danymi ramy (link w pierwszym poście), napisane jest:

"STER 1 1/8 cala zintegrowany 44mm (nie załączony)"

Napisano

To jest błąd, takie stery nie istnieją. W zasadzie to nie wiadomo jak to interpretować ale skoro pisze 44mm to prawdopodobnie będą tam pasowały właśnie najbardziej popularne półzintegrowane. Jeśli wewnątrz główki nie ma żadnej "półki" o która mogłoby oprzeć się łożysko a średnica wew. główki to 44mm (bez tam dziesiątych części mm) to potrzebujesz właśnie półzintegrowane. Zmierz suwmiarką.

Napisano

Nie mam jeszcze tej ramy u siebie. Zamówiłem ją wczoraj i miałem nadzieję, że z resztą części uda mi się dziś zamówić także stery, ale skoro są takie nieścisłości, to może będzie lepiej jak poczekam aż przyjdzie rama i zakupię te stery w sklepie stacjonarnym.

Napisano

Nie wiem czy dobrze mówię i mam nadzieję, że ktoś bardziej obeznany mnie poprawi jakby co, ale średnica 44mm sugeruje stery półzintegrowane

edit. widzę, że mnie uprzedzili z podobnymi odczuciami^^

Najlepiej będzie poczekać na ramę i zobaczyć jak to wygląda, żeby mieć pewność.

Napisano

To jest błąd, takie stery nie istnieją.

Przepraszam COOOOOO???

To wyjaśnij mi proszę jakie wg Ciebie są stery np. CaneCreek IS42, a jakie przykładowo CaneCreek ZS44?? 

Zgodzę się z Tobą że kolega potrzebuje sterów pół-zintegrowanych, ale tylko ze względu na rozmiar 44! 
Natomiast wyprowadzę Cię z błędu, stery zintegrowane ISTNIEJĄ! Jest to rodzaj sterów w których zrezygnowano z misek, a oparciem dla łożyska jest specjalnie przystosowana główka ramy zwana "slip fit", a ich typowa średnica osadzenia to 41.

Dlaczego podałem przykłady CaneCreek? Bo to własnie efektem pracy tej firmy jest IS (Integrated System).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...