Skocz do zawartości

[widelec sztywny] Przełajowy do ramy Accent CX-One

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ivan , gwoli zaspokojenia ciekawości  - jaki prześwit na tylnych widłach masz w Peżo ?

ja sprawdziłem przed chwilą w mojej zimowej stalówce i na oponach 30c mam po jakies 10mm luzu z każdej strony....

także poszukiwania sensownej stalowej ramki mają jak najbardziej sens moim zdaniem ;) 

byle to nie był jakiś mega długi ogon - to odnośnie ostatniego z olx który komentowaliśmy a zdaje się wrzucał @Alsew - dlatego głownie 'byłem na nie' , reszta w sumie git

Napisano
W typowej przełajce, która nie została zaprojektowana i wyprodukowana w przeciągu ostatnich 12 miesiecy nie spodziewałbym sie niczego wiekszego niż 32c i troche luzu...

To trochę bieda jak na rower do jazdy po lesie...

także poszukiwania sensownej stalowej ramki mają jak najbardziej sens moim zdaniem ;)

Ze względu na możliwość zastosowania szerszej opony tego się będę jednak trzymać...

@Herman88 - wracając do tematu http://olx.pl/oferta/widelec-surly-a-head-CID767-ID8DrSL.html#827444a792

• Mod Team
Napisano

Ivan , gwoli zaspokojenia ciekawości  - jaki prześwit na tylnych widłach masz w Peżo ?

WTB CrossWolf 32c, nieoszukane i jest na boki nieco luzu...

Z tym szukaniem stalowej ramy to jak najbardziej chlubny wysiłek, ale o ile nie będzie to jakis trekingowy lub nietypowy sztuk, to nie oczekiwałbym jakis fajerwerków w deparatamencie pojemności tylnego widelca.

Kiedyś szosy jeździły na szytkach 19c a rowery turystyczne (randonneur) na 27x1 1/4 cala...

Jak naprawd chcesz czegos pojemniejszego to musisz uzbroić się 3 worki cierpliwości lub kilka worków sianka...

A z tą bieda to bym nie przesadzał... Tak sie składa że na zestawie CrossWolf 32c, LT3 38c razem z Lordem zrobiłem spory kawałek Pennine Bridleway. Czyli gór.

I nie jeździliśmy po samych szuterkach i asfaltach :P

PA050108.JPG

Szacunek...

I.

Napisano

Ivan oglądałem kiedyś Twoje fotki z tej wyprawy. Szacun  :thumbsup: Mi te 32-33C powinno wystarczyć. Bardziej chodzi mi o dostępność i cenę opon. Jednak w 35C jest większy wybór i są tańsze :P

Alsew dzięki za link :) Ciekawa oferta. Zapytałem o wysokość tego widła.

Napisano

Alsew dzięki za link :) Ciekawa oferta. Zapytałem o wysokość tego widła.
Gdyby Ci coś w nim nie pasowało , to daj znać, może ja się skuszę. Wydaje mi się, że to ten sam widelec o którym była już mowa w tym temacie. Ciekawe na jakiej wysokości ma przylutowane te piwoty?   
Napisano

Widziałem już go :) Nawet wrzucałem link na początku tematu. Wychodzi, że za niski bo 390mm, ja potrzebuję ~410.

wysokości widelca od haków do lącznika 390mm

Chociaż też nie wiadomo jak to jest mierzone.

Jak na razie chyba kupię taniej wideł alu od jednego z forumowiczów. Nie biorę karbona bo jakbym chciał się przesiadać na tarczę to bym musiał zmieniać. Przetestuję czy canti mi wystarczą i wtedy będę wiedział pod jakie mocowanie szukać w przyszłości.

• Mod Team
  • 4 tygodnie później...
Napisano

A ja widelca dalej nie mam  :icon_confused: Po części dzięki jednemu z forumowiczów, który mi miał sprzedać i sprzedaje już od miesiąca  <_< Do tej pory to by mi ten z Tajwanu ze dwa razy doszedł.

Ostatecznie wybór padnie chyba na stal cr-mo. Dalej zastanawiam się nad tym Surly http://olx.pl/oferta/widelec-surly-a-head-CID767-ID8DrSL.html

Sprzedający pisze, że wysokość 400mm, ale mi wygląda bardziej na ten http://surlybikes.com/parts/forks/long_haul_trucker_fork, a tam 390mm napisali.

Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=5118947290 niby też cr-mo, ale znowu kawał kowadła, prawie 1,4kg.

Napisano

Fajny wyszedł :) Tylko ja chcę canti nie tarcze to wybór widelców mam zawężony bo bez piwotów można brać pod koło 26" z piwotami już nie. Ale nie za wysoki ten Mosso u Ciebie? Ile ma długości?

Napisano

ma 43cm. Jakby był te 2cm krótszy, to bym nie narzekał, ale i tak nie jest źle jak na 150zł. Dałem jedną 5mm podkładkę pod mostek i pozycja jest ok.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Temat do zamknięcia.

Miałem już dość szukania i kupiłem pierwszy lepszy stalowy. Jak będę przy kasie i jak dolar trochę spadnie to wezmnę tego Hylixa, albo będę polował na okazję na Allegro.

Na razie ten stalowy się sprawdza. Rower złożony. Jeździ jak szatan ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...