Skocz do zawartości

[buty] Jakie "cywilki" wybrać ?

stawek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym kupić sobie jakieś buty na rower, ale nie żadne pro (spd itp) tylko zwykłe "cywilki".

Buty do jazdy po asfalcie w suche i raczej cieplejsze dni (pow. 10st).

Do tej pory jeździłem w najzwyklejszych adidasach. Co możecie polecić przykładowo w przedziale 100-200zł ?

Napisano

Witam. Chciałbym kupić sobie jakieś buty na rower, ale nie żadne pro (spd itp) tylko zwykłe "cywilki".

Do tej pory jeździłem w najzwyklejszych adidasach. Co możecie polecić przykładowo w przedziale 100-200zł ?

najzwyklejsze adidasy

Napisano

Jakie były te Adidasy? Jaki był komfort jazdy w nich?

Takie buty dla wielu są zbyt wiotkie i powodują dyskomfort w czasie pedałowania, jeśli jednak byłeś zadowolony to kup kolejne takiego samego typu, 

Napisano

A po cóż mu Vibram na rowerze :)

Ja polecę Kapteren Discover z Decathlonu - rewelacyjne buty, przynajmniej dla mnie. Są wąskie, więc obcieranie podeszwy o korby jest w jakiś sposób zminimalizowane, przewiewne, bardzo wygodne podczas chodzenia, bieżnik podeszwy wygląda nieźle i podejrzewam że sprawdzi się podczas prowadzenia roweru w terenie (ale jeszcze nie testowałem) a do tego dobrze trzyma się na pedałach.  Jeździ mi się w nich super, nie wiem czemu, dużo lepiej niż w innych butach do biegania w których jeździłem. 

A to wszystko poniżej stu złotych. 

Napisano

@@jendrzych, jakbyś nie czytał pierwszego postu to autor tematu napisał coś takiego

Co możecie polecić przykładowo w przedziale 100-200zł ?

A ta wypowiedź...

Sprawdzą się buty podejściowe - np Adidas Terrex Solo.

... Nie bardzo się odnosi do tej prośby.

Napisano

@Ziemko

Przeczytałem.

Polecam, bo swoje kupiłem za 190 PLN (EDIT: na wyprzedaży) i sprawują się dobrze w warunkach o jakich pisał autor wątku.

Napisano

Ktoś na forum polecał buty zimowe z Decathlonu. 

Ja dodałbym zwykłe "trekkingowe" z membraną grubszą skarpetą do środka, bo i na minusie da się jeździć i w okolicach zera czy na plusie jak są roztopy i syf dookoła gdzie lepszych butów szkoda. Jeździłem/chodziłem w takich dwie zimy i nie narzekałem a na jesienno/wiosenne pluchy nie były za ciepłe. 

Mają raptem kilka modeli jednych i drugich to sam możesz wybrać. 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Koledzy jeszcze jedna wielka prośba do was. Jaką ochronę przed zimnem/wiatrem mogę zastosować na zwykłe cywilne buty? Przeglądałem ofertę ochraniaczy ale wszystko na spd.

Napisano

Wielkie dzięki. To jaka jest w nich podeszwa ? To jest, ze tak powiem pełny pokrowiec czy podeszwa buta jest z dołu widoczna ?

Napisano

Ja mam ochraniacze GripGrab Orca - kupione w Danii, dostępne w angielskich sklepach internetowych, nie wiem czy są w Polsce - mają odslonieta podeszwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...