Skocz do zawartości

[amortyzator] DT SWISS

szpynior

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no spoko bo przynajmniej wiesz co Cię ewentualnie czeka. Na pewno też będziesz oryginalny i na pewno jest lepszy od Firsta.

Czyżbym wyczuwał nutkę ironii ? :)

A tak na poważnie to spojrzałem na cenę gdyż fakt jak na ten model wypada dość dobrze, lecz jak w porównaniu z amorkami w podobnej cenie jak Reba http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-rl-solo-air-100-mm-29er-i4596116619.html.

Jako baza modyfikacji idzie B3 2014 - http://www.forumrowerowe.org/topic/170048-rower-kross-level-b3/

Jeśli chodzi o serwis - to i tak nie będę go serwisował sam. Rower oddaję regularnie do serwisu u siebie w mieście gdyż mi tak wygodniej i nie mam smykałki do rzeczy technicznych tylko informatycznych, Obecnie chcę zakupić dobry amor gdyż na następny sezon chciałbym polatać w maratonach ( złapałem zajawkę). Teraz przygotowuję się do Skandii w Kwidzynie. Lecz główne pytanie brzmi czy to faktycznie dobry amor w tej cenie ?Czy w tej cenie zakupić inny ?

Wideł na pewno zacny a przede wszystkim sztywny bo z tego słyną wypusty DT. Jak bym brał i specjalnie się nie zastanawiał.

Czemu serwis nie w domu?? A jakoś tak skojarzyłem z dwoma znajomymi co bynajmniej nie mają lewych rąk wysyłali do Obornik. Nie wnikałem specjalnie w szczegóły więc może jestem w błędzie.

• Mod Team

XMMa w wersji TS nie można serwisować w domu, może nie tyle amorka co samego tłumika- powodem jest dodatkowa mała komora powietrzna w tłumiki odpowiadająca za funkcje twin Shot. Jeździłem na wersjach Single Shot i Twin Shot i działanie pozostawia wiele do życzenia. Amorki były tępe, słabo tłumiły małe i średnie nierówności , mają zbyt dużą progresję. Są wrażliwe na zimno.

Niektórzy to nazywają sportową charakterystyką, ale dla mnie po prostu kiepsko działają .

Zajrzyj do działu Testy, tam jest kilka informacji.

Tylko i wyłącznie Manitou Tower Pro. 

Sam mam DT, żeby pracował tak jak powinien musiałbym go co 2 miesiące wysyłać na serwis.

Potwierdzam, to już mój 3'ci Maniek po R7 i Minute (wersja 100mm,15ka) i to są naprawdę niedocenaine sztućce a można na promocjach w dobrych cenach dostać.  Są precyzyjnie zrobione i co ważne trwałe i nie wymagają częstych serwisów, który normalnie można w domu zrobić. Przy zaleceniu 200h to mój rower nic tylko by w serwisie stał albo bym słał paczki tam i wewte. Uwaga na odwrotny gwint tłumika od dołu bo już sobie jeden załatwiłęm ;-) W CRC też sporo części mają.

Edytowane przez Mentos

Zalecane serwisy dotyczą określonej eksploatacji i warunków a nikt mi tu nie powie, że spędza z pół tys godzin w terenie żeby wysłanie raz na sezon był problemem. No chyba, że jest się zawodnikiem tylko co mnie wtedy to interesuje.

Przy takim podejściu to faktycznie tylko coś z Manitaczy bo niby co innego??

Edytowane przez beskid

• 2 tygodnie później...