Skocz do zawartości

[czyszczenie]Co lepsze : zwykła benzyna czy ekstrakcyjna.

Pegasus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w domu zwykłą benzynę z olejem do pił łańcuchowych i zawsze jej używałem do czyszczenia. I teraz pytanie : czy ona się nadaje czy nie, lepiej kupić ekstrakcyjną lub zwykłą, czystą ze stacji benzynowej. Wolał bym kupić zwykłą, ponieważ mam bardzo daleko do malarskiego. Czy działanie ekstrakcyjnej jest przybliżone do działania zwykłej benzyny? I jeszcze jedno pytanie : czy maszynki do czyszczenia łańcucha są dobre? Bo nie chcę sciągać łancucha.

• Mod Team
Napisano

Ekstrakcyjna. Nie myj niczego w benzynie z CPNu bo będziesz naćpany chodził :P juz nie wspominając ze ciężko zapach zmyć. Chyba ze lubisz :P Im mniej lotny rozpuszczalnik tym lepszy. Odradzam acetony, nitra i inne agresywne rzeczy, szybko parują i za długo sie przy nich nie da wysiedzieć, chyba ze na otwartym powietrzu.

Napisano

Maszynka daje rade, ale faktycznie lepiej jest "wyszejkować" - dokładność. Maszynkę kupiłem kiedyś w Lidlu (tę samą, co znana jej marka, której nie pamiętam) kiedyś za niespełna 30zł. Do dziś jest towarem przechodnim/ pożyczanym. Dobra rzecz dla lenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...