Skocz do zawartości

[Napęd] Wymiana napędu w Kross Grand B250.

b4n

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od czasu komunii czyli przez jakieś 10 lat, ze swoim krossem grand b250 nie robiłem kompletnie nic. Teraz gdy zacząłem pracować chciałbym odnowić staruszka, na początek chciałbym wymienić wszystkie rzeczy potrzebne do jazdy czyli kasetę, korbę, łańcuch, siodełko, hamulce (tylnie koło) i być może przerzutki. 

Niestety, w specyfikacje rowerów tak naprawdę nigdy się nie zagłębiałem, więc chcę prosić was o pomoc w złożenie ciekawego zestawu tych 6 części, cena do 600 zł.

Oczywiście chciałbym też usłyszeć od was czy opłaca mi się to wszystko kupować czy lepiej już kupić nowy rower.

PS, rower jest mi potrzebny do w miarę szybkiej jazdy z punktu A do punktu B, najczęściej będzie to droga asfaltowa, rzadko kiedy polne drogi lub leśne pagórki, choć pewnie apetyt na więcej przygód będzie rósł w czasie jeżdżenia :)

Jeśli zdjęcia będą dla kogoś przydatne z chęcią wrzucę :)

Napisano

szczerze mowiac (wg mnie) chyba lepiej juz wymienic na cos nowszego (tylko trzeba by bylo zapewne jeszcze troszke dolozyc ale ile to juz zalezy od osobistych wymagan) niz pakowac kase do tego roweru, skoro ci zalezy na szybkim przemieszczaniu sie po szosie, to rower z pseudo 2 amortyzatorami i rama pancerna bedzie tylko utrudnieniem...

Napisano

okresl budzet, zaloz odpowiedni temat a na pewno na forum cos ci znajda lub podpowiedza czego masz szukac (lub powiedza ze za malo :D)
od siebie moge dodac tylko tyle ze udalo mi sie kupic 2 lata temu mattsa 40D 2010 za 650PLN wiec wcale nie trzeba sie wykosztowac aby kupic nawet dobry rower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...