Skocz do zawartości

[wyprawa] Leniwa objazdówka po GRECJI - wrzesień 2014. Chętni?

majvicola

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko! :)

Poszukujemy chętnych na wyprawę rowerową PO Grecji. Planujemy trzymać się raczej kontynentu i przede wszystkim: ODPOCZĄĆ, a więc nabijanie kilometrów, liczenie dystansów itd nie wchodzi w grę ;) Chcielibyśmy jeździć sobie od miasteczka do miasteczka, spać na plaży itd.

Do Grecji zamierzamy się dostać samolotem (Ryanair), konkretnie z Warszawy do Salonik. Powrót także stamtąd. Dokładnie nie wiemy jeszcze w jakim terminie (urlop), ale są dwie opcje (chyba, że ktoś coś wie o tańszym transporcie z rowerami w pierwszej połowie września)

30.08 - 16.09 = 185zł + 219zł (+474 za rower w obie strony) = 878zł

30.08 - 13.09 = 185zł + 261zł (+474 za rower w obie strony) = 920zł

A teraz może troszkę o nas:

jesteśmy sympatyczną parą (Ola, 23 i Tomek, 30), mieszkamy w Krakowie i jeździmy na rowerach ;) Po zeszłorocznej, intensywnej wyprawie do Chorwacji potrzebujemy nieco luzu, stąd też pomysł leniwej objazdówki po pięknej Grecji :) Zero ciśnienia i kilometrażowych ambicji, czysty relaks.

Niniejszym otwieramy dyskusję :)

Napisano

Witajcie :)

Jesteśmy młodym małżeństwem z warszawy i poszukujemy towarzyszy do wspólnych wypraw na dwóch kółkach. Podoba nam sie inicjatywa "leniwa" bez spinki ponieważ lubimy rowery ale nie jesteśmy "zawodowcami". Z powodów finansowych Grecja chyba jest poza naszym zasięgiem...myśleliśmy raczej np. o trasie stu jezior w Wielkopolsce, natomiast co do terminu to tylko 2 połowa sierpnia. Wiem że to nie to o czym pisaliście ale jeżeli nikogo nie znajdziecie to zapraszamy. p.s Tak czy siak jakby co jesteśmy otwarci na inicjatywy w przyszłości :)

Pozdrawiamy serdecznie!

Kasia i Janek

Napisano

Witam,

Planuję w sierpniu ( 2 połowa) wyprawę z Salonik do Istambułu chętnie bym się do was podpiął gdybyście jechali w tamtym kierunku. Ps. Podróż do Salonik busem bo boję się latać i poza tym dużo taniej. Jeśli jesteście zainteresowani dajcie znać.

Napisano

Hej,

a to co to za bus, że taniej wychodzi i z rowerem? :) Jeszcze nie myśleliśmy nad trasą, więc jeśli masz już jakąś zaplanowaną to podeślij :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

W chwili obecnej jestem w fazie planowania podróży jak i szukania przewoźników. W zeszłym roku przejazd autokarem do chorwacji z rowerem w tą i z powrotem kosztował mnie 415pln. Jeśli bylibyście zainteresowani szczegółami możemy się kiedyś umówić na gg lub zgadać mailowo.

Napisano

Tak, też jestem za! Co do autokarów niewiele zabiera rowery, a cena standardowa to 640 zł (!)

Ale i nasze plany uległy zmianie: lecimy do Aten

Warszawa - Ateny 2.09 Ateny - Warszawa 15.09 (12 dni pobytu) i koszt to 682 zł (LOT - tania środa) cena zawiera już rower!

A więc, chętni? :)

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...