worms Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Piękny, mów jak działa, czy jesteś zadowolony? Doszedłeś w końcu do końcowych ustawień ciśnień w amortyzatorach, jaką masz wagę i na jakich wartościach się zatrzymałeś?
arturpolska Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Witam, działa znakomicie - idealny full dla bojących się fulli Ważę 68kg. W damperze ustawiłem 70Psi przy czym mam idealny sag 10mm. Z przodu w Rebie SL mam ustawione: +110 -100. Z przodu jeszcze nie jestem zadowolony, ale mam już jeden wniosek - równe ciśnienie na plusie i minusie otępia pracę amorka. Albo stawiamy na czułość i walimy lekko więcej do minusa albo stawiamy na skok i walimy lekko więcej na plusa. To tylko moja teoria ale jeździ mi sie coraz lepiej. Przy powyższych ciśnieniach w Rebie mam nieco większy niż zalecany sag, mianowicie 20mm. (cały czas szukam złotego środka) Fox chodzi idealnie - tłumi tam gdzie trzeba a nie tam gdzie wypada. Jestem zdziwiony, że o wiele lżej pokonuje mi się podjazdy - nic nie buja i zużywa się mniej siły. Jest bardzo przyjemnie. Aktualnie szukam sztycy 410mm (np. thomson albo fizik cyrano) bowiem to kcnc wystawiłem na sprzedaż (jest za krótka - 320mm) ps. waga ramy wcale nie jest przytłaczająca - to że waży około 2800g. nie daje mi się we znaki po przejściu z ramki poniżej 2000g. Nawjażniejsza jest masa rotująca. Mając lekkie koła i dętki oraz dobry lekki napęd waga ramy mojego fulla nie daje powodów do niepokoju.
worms Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Ważymy tyle samo, lecz ostatnio dopompowałem tył na 80psi, zbyt bardzo mi bujał. Teraz jest dobrze, ponad połowę skręciłem w stronę Firm, niekiedy mam wrażenie że od zbyt częstego pryskania Bronuxem robi się za czuły, miękki.
Rulez Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Ja właśnie złożyłem swojego pierwszego fulla i wybór padł na Epica. Oto zdjęcia: http://img228.imageshack.us/gal.php?g=62060390.jpg Pozdrawiam ;] Będę szczery, ale nie wiem co to ma byc , pojazd dla panny młodej ???
ramir Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 Witam - mam pytanie do użytkowników speca epic s-works. Czy kupując używaną ramkę (alu) należy obawiać się jakiś niespodzianek? Chodzi mi o to, czy łożyska, albo amor miały jakieś niedoróbki, czy też rzeczywiście jest to sprawdzona konstrukcja. Kolejna wątpliwość - czy system amortyzacji z "inteligentnym" brain'em rzeczywiście działa? Proszę o opinie osób które użytkują lub użytkowały ten sprzęt Pozdr.
Moskit Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 Będę szczery, ale nie wiem co to ma byc , pojazd dla panny młodej ??? Jak to co? Biały rower
worms Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Pewnie że można, ile ważysz i jakie masz ciśnienia w swoim Sidzie? Moja maszyna też się trochę zmieniła od zeszłego roku to się pochwalę, zmieniony amortyzator, siodełko, manetki, przerzutka, dużo dodatków KCNC.
Misiek^^ Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Ważę około 65kg. Sid nadmuchany 110/90psi Brain 95psi. Rower w najbliższym czasie jeszcze trochę schudnie.
worms Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 Braina mamy podobnie dmuchniętego, ale w przednim to chyba masz prawie sztywno, ważę 69 z plecakiem 71-73kg i aktualnie testuje 60/40. Ile teraz waży? Widzę że od hamulca tylnego masz prowadzenie linki górą tak masz oryginalnie zrobione przelotki?
Misiek^^ Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 Dokładnie - przewód idzie górą z czego się bardzo cieszę - nie ma tego chorego wyginania z tyłu Co do ciśnienia - to nowe Sidy w takim razie chyba na niższym chodzą. Ja już od 3 lat śmigam na 110psi i sztywny bynajmniej nie jest Na naklejce nawet jest na pisane że dla ridera 63-72kg ciśnienie powinno wynosić 100-115psi. Teraz nie wiem ile waży ale podejrzewam, że około 10,7-10,8kg. Ostatecznie mam plan na ~10kg ale nie wiem czy wypali
worms Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 Tez mam to info, jednak u mnie to nie znajduje zastosowania. oczywiscie na upartego idzie smigac ale jak sie szuka idealnego ustawienia to idzie sie pochlastac. Wczoraj czy wczesniej, dla testow mialem tylko w + dmuchniete 50psi nic nie bilo po lapach ladnie pracowal, dzis sobie walnalem w +60-40 widelwc zrobil sie troche mulasty, na tej samej trasie bije po lapach. Dodatkowo oring dzis przesunal sie do 2cm od gory, a na wczesniejszym ustawieniu mialem go 4mm od gory, pracowal w calym zakresie, tylko sie balem ze mam 0 w -. Jak chce sztyny to mam 6 klikow blokady.
Kalach Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Ja mam ramę Specialized HardRock, niestety nigdzie w necie nie mogę znaleźć dokładnego modelu...
1415chris Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Poszukaj na stronie specialized.com bikes/archive
Nawrotek Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 siemka Sprzedam sztycę S-Works Pave SL , karbonowa 30.9 350mm z seatbackiem, waga 212g, tak wygląda: W sklepach znalazłem po 90 funciaków - u mnie za 250zł , 600km przebiegu
siwy84 Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Można? Wszystkie graty przełożone z mojego poprzedniego roweru Author'a A-Ganga P.M., którego miałem zrobionego "na enduro". Póki co jest nieco ciężko i nie do końca tak jakbym chciał (zdecydowanie za wąska kierownica i to duro z przodu), ale przez chwilkę tak musi pobyć. Na pewno z czasem będą dalsze modyfikacje. Wydaje mi się, że na chwilę obecną rower może ważyć w okolicach 13,6-13,7 kg. Author w tej samej konfiguracji ważył niecałe 13, a tu przybyło 400 gram na ramie i 300 na tłumiku. Może ktoś ma efeserka iks ce z jakimś amorkiem większym niż 120 z przodu i podzieliłby się wrażeniami z jazdy? Patrzyłem i rama ta ma identyczną geo jak starszy brat stumpy, a stumpjumpery właśnie są sprzedawane z amorkami o skoku 140mm - stąd moje zapytanie.
Misiek^^ Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 No kolego, bardzo ładny! Musimy się kiedyś na jakąś traskę umówić a ja wrzucam nowa porcje zdjęć: http://picasaweb.google.pl/masloxc/Epic#
siwy84 Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Z tym moze byc maly problem, ale moze kiedys Twoj tez fajny, taki "cygański" z tym złotem Fajniejsze to niż kolejny czarny rower z czerwonymi dodatkami...bleh!
Misiek^^ Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Myślę, że nie będzie problemu Miejsce zamieszkania w profilu jest mało aktualne
siwy84 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 W takim razie jak najbardziej możemy się wybrać
Artursx1 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Też mam Speca ;D O to mój rumak http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view&tab=images&id=577 Demo 9
Artursx1 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 DAMIAN24 ja bym powiedział że za wysoki ;p 66 z 2005 są wyższe od Boxxera 203mm .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.