siwy84 Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Coś ostatnio zastój w klubie. S(z)peciarze zapadli w sen zimowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Wpadłem się pochwalić nowym zakupem - w moim Specu zagościł Lisek, a razem z nim przybył też niejaki Mavic i Dartmoor w towarzystwie Competitionów. Całość "na sucho" prezentuje się tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam Spec'ialistów, wypadało by chyba, żebym i ja sie ujawnił Oto moje cudo, rower mocno na przyeszłość, strasznie mocno po okazjach, strasznie za######isty, uwielbiam go poprostu, własciwości jezdne, skoczność jak na takiego fulla, niesamowita. Rama: Specialized Pitch 150mm Widelec: FOX 36 TALAS R 100mm-160mm Damper: X Fusion 02R, Custom tuned for Specialized Kierownica: RITCHEY RISER PRO Mostek: SMICA 90mm Gripy: Specialized :arrow: Sram Barendy: - Stery: Czerwone Octane One WARP1 alu Siodło: SAN MARCO SKN Sztyca: KINDSHOCK i950r 125mm Zacisk: Speeecializeeeeeeedd..... :arrow: w planach cos ladnego na srubke Korby: Shimano LX Hollowtech II suport: Shimano LX Hollowtech II, zewnetrzne łozyska Zębatka: Shimano 44/32/22 Łańcuch: SHIMANO XT Pedały: chwilowo Authory Alu na maszynach :arrow: MG1? Przerzutka tył: Shimano M750 XT + KCNC Przerzutka przód: Shimano M660 LX, DMD, top swing [specjalna dla speca, montowana na wahaczu] Manetki: SRAM ROCKET 3x9 Kaseta: SRAM 9.0 na grillonowym / shiman XT M770 na alu pająku. Koło przód: Obręcz: SunRims Equalizer 31 36h Szprychy: DT Competition Piasta: NS Primary 20mm 36h violet Opona: Shwalbe FatAlbert 26x2.35 Dętka: czarna z gumy Koło tył: Obręcz: SunRims Equalizer 31 36h Szprychy: DT Competition Piasta: NS Primary Cassette 36h violet Opona: Shwalbe FatAlbert 26x2.35 Dętka: czarna z gumy Hamulec przód, klamka: Shimano SLX z 203 Shimano XT rotor Hamulec tył, klamka: Shimano SLX z 180 Shimano XT rotor Waga: Waga roweru - jakoś wiarygodnie nie potwierdzona. Jakieś zdjęcia, mam nadzieje ze nie zabijecie za ilość - lubie robić fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 5 Marca 2011 Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Przyjemny Aż tak hardcorowo jeździsz, że na przedzie Foxa 36 władowałeś? Zwykły 32 by Ci nie wystarczył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
movies25 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ja tydzień temu zakupiłem cudo A dokładnie Specialized Rockhopper SL Jestem przeogromnie zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastersound Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Witam wszystkich zadowolonych posiadaczy speców właśnie można by rzec że wstąpiłem w to szacowne grono po zakupie ramki rockhopper sl pięknej w czerwonym kolorze dzisiaj nabyłem jeszcze siodło toupe gel coś pięknego niby twarde a wygodne rower na tej ramce prowadzi się super miałem już parę rowerków wiec mzm skromne porównanie wcześniejsze maszynki były ze stajni ktm-a na którego też złego słowa nie powiem:)pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastersound Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 witam, mam pytanie do dosiadaczy rockhoppera sl chodzi mi o konfiguracje podkladek pod suport hollowtech a dokladnie ile macie z prawej a ile z lewej ja mam od zebatek dwie a z lewj jedna jie wiem czy to jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 witam, mam pytanie do dosiadaczy rockhoppera sl chodzi mi o konfiguracje podkladek pod suport hollowtech a dokladnie ile macie z prawej a ile z lewej ja mam od zebatek dwie a z lewj jedna jie wiem czy to jest dobrze Jeżeli masz SLX i przednią przerzutkę mocowaną do ramy to tak jest dobrze, 2x2,5mm. W innych korbach Shimano może być więcej podkładek, ale w sumie od strony zębatek ma być w 5mm podłożone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastersound Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Jeżeli masz SLX i przednią przerzutkę mocowaną do ramy to tak jest dobrze, 2x2,5mm. W innych korbach Shimano może być więcej podkładek, ale w sumie od strony zębatek ma być w 5mm podłożone. ABYS mam korbe deore 2010 przerzutka takze deore mocowana do rury podsiodlowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Czasami dobrze jest zajżeć do instrukcji.... http://www.shimano-polska.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Deore/SI_0093A/SI-0093A-002-ENG_v1_m56577569830677251.PDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seth_Io Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 https://lh3.googleusercontent.com/_gGCa1eCv8RA/TY-Qxzr4JuI/AAAAAAAACiI/HuJ8T1GJexY/s800/2011-03-26_16-55-41_315.jpg epic na sezon 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliszka Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 dopisuję się od dzisiaj zawijam na moim nowym, cudnym! mniam...!!! Specu:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 modliszka a ujawnisz co to za specuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastersound Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 rockhopper rulez nie ma niego bata miałem wcześniej KTM -a ultra sport ale bike to poezja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyr Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 A o to moje cudo. Opisu chyba nie potrzeba bo wszystko jak na dłoni seth_lo ta gięta kierownica wygląda obłędnie, z tym że ja lubię jeździć z rogami, a chyba gięta i rogi się trochę gryzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Kemyr gratuluję, piękna sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastersound Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/69/dsc0014oc.jpg/ a to moja bestyjka;)http://imageshack.us/photo/my-images/848/p1020590.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mibas Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Dołączam do teamu z moim nowym Crosstrailem Sport z najnowszej kolekcji na 2009 rok ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastersound Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A u mnie zonk pękł mi mój luksiarny rockhopper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter74 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, jestem tutaj po raz pierwszy więc pozdrawiam wszystkich posiadaczy dwóch kółek. Mój rower to crosstrail 11' (bieda edyszyn) Posiada może ktos z forumowiczów takiegospeca tylko de luxe potrzebuje pare fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk085 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam, jestem tutaj po raz pierwszy więc pozdrawiam wszystkich posiadaczy dwóch kółek. Mój rower to crosstrail 11' (bieda edyszyn) Posiada może ktos z forumowiczów takiegospeca tylko de luxe potrzebuje pare fotek. Cześć, To też mój pierwszy post. Akurat się składa, że mam crosstraila'11 wersja pro disc. Fotka: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter74 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam,może znajdzie sie ktoś kto ma takiego tylko z bagażnikiem bo potrzebuje dokładne foty jak jest oryginalnie zamocowany bagażnik i błotniki pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk085 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witam,może znajdzie sie ktoś kto ma takiego tylko z bagażnikiem bo potrzebuje dokładne foty jak jest oryginalnie zamocowany bagażnik i błotniki pzdr Poszukaj w grafice google: http://www.google.pl/search?q=specialized+crosstrail&hl=pl&prmd=ivnsfd&source=lnms&tbm=isch&ei=gZcITqv_JI_ysgaTy9XADA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBgQ_AUoAQ&biw=1680&bih=943 Jest kilka z bagażnikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter74 Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 witam, na stronce speca można troszeczke podpatrzeć ale mi chodzi o fotki jak jest zamontowany ten bagaznik pod blotnikiem a tego nigdzie nie widać ,w sklepach też tych drozszych modeli nie mają wic nie można podpatrzeć a taki montaż jak byl w modelach 2010r nie bardzo mi odpowiada,więc czekam może jeszcze ktos z forum zrobi dokładniejsze foty, dzięki za zainteresowanie pzdr, pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Przepraszam bardzo, ale czy można...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.