anko Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Witam, mam zamiar zakupić pedały do trekingu. Będą to moje 1 pedały. Przeczytałem sporo psotów ale nie są pomocne mi we wyborze. Chciałbym wybrać któreś z tych: 1. Shimano PD-M530 http://allegro.pl/shimano-pedaly-spd-pd-m530-czarne-bloki-cr-i3929553085.html 2. Shimano PD-M424 http://allegro.pl/shimano-pedaly-spd-pd-m424-bloki-cr-i3863208540.html 3. Shimano PD-M545 http://allegro.pl/pedaly-spd-shimano-m545-bloki-i3928409251.html 4. Shimano PD-MT50 http://allegro.pl/shimano-pd-mt50-pedaly-platformy-spd-click-r-2014-i3872103901.html Czy w tych M424 to są 520 ? Czytałem że 540 są nie dozajechania. Dziękuję za odpowiedź.
Ziemko Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 M424, M545 to typowe SPD trekkingowe z klatką oparcia buta. Do tych pedałów pasują odpowiednie buty trekkongowe. MT50 to "nowe" rowziązanie posiadające z jednej strony zatrzask a z drugiej tradycyjną platformę. Jeśli więc nie zamierzasz zawsze jeździć w zatrzaskach to proponowałbym właśnie te modele plus dedykowane buty.
Fenthin Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Niestety, w dwóch miejscach się mylisz. PD-M424 i PD-M545 to nie są typowe pedały trekkingowe. Zostały zaprojektowane do zupełnie innych zastosowań. "Z tamtych lat" jedyne takie pedały Shimano to PD-M324. Oczywiście nie oznacza to, że nie można ich stosować w innych dyscyplinach, ale tak to wygląda. Zaś PD-MT50 są obustronne. Podstawowe pytanie. W jakich butach zamierzasz jeździć?
anko Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Napisano 30 Stycznia 2014 W butach spd ;-) A są ich jakieś rodzaje? Bo tak jak patrzę, to są jakby takie w których można chodzić (b.miekka podeszwa) oraz takie z podeszwą bardziej sztywną - plastikową. O ile dobrze patrzę?
kniaz Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Zastanów się nad pedałami SPD, ale jednostronnymi. Np. PD-A600 (286g), PD-A520 (315g) Ewentualnie z jednej strony SPD, z drugiej platforma: PD-T780 (392g), PD-A530 (383g) Te z Twoich linków ważą po pół kilo (M530 455g, M424 472g, M545 567g !!! MT50 498g). Buty-jeśli do jazdy, to podeszwa im sztywniejsza, tym lepsza. Chodzić się oczywiście da, może trochę gorzej z bieganiem . Natomiast jeśli chcesz dodatkowo sporo chodzić w takich butach, to podeszwa mniej sztywna, aczkolwiek i tak nie będziesz czuł się w jakichkolwiek butach SPD, tak jak w normalnych butach do chodzenia. Moim zdaniem jeśli sporo jeździsz-sztywna podeszwa, jeśli jeździsz ale przy okazji sporo chodzisz-mniej sztywna.
anko Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Napisano 30 Stycznia 2014 hmm Jeszcze nie napisałem po co mi spd :-) Bo może się okazać, że ich wcale nie potrzebuję. Nie potrzeba mi tego systemu do lepszego zespolenia buta z pedałem, tylko dla zaangażowania dodatkowych mięśni podczas jazdy. Z tego co przeczytałem to da się określić że jest 30% lżej/lepiej :-) A Wy jakie macie odczucia?
kniaz Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Chłopie, nie kombinuj jak koń pod górę. Jeśli masz rzeczywiście zamiar kupić SPD, to po prostu kup. To dobry kierunek, wręcz zalecany. Pojeździsz, sam się przekonasz. Nie znam ludzi, którzy po przesiadce ze zwykłych pedałów na SPD wrócili do zwykłych, aczkolwiek, nie twierdzę, że takie przypadki się nie zdarzają.
Mongol96 Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Tematów o plusach SPD jest pełno Czy w tych M424 to są 520 ? Czytałem że 540 są nie dozajechania.Dziękuję za odpowiedź. Po zdjęciach wnioskuję, że w M424 siedzą M505, natomiast M520 w M530. Owszem, 540 są bardzo solidne i na pewno nie zawiódłbyś się na nich. I ponoć jak laczki SPD mają miękką podeszwę to pedały powinno się kupić takie z tą "podstawką", bo na tych typu M520, 540 lubi pęknąć podeszwa.
robertrobert1 Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Bzdura. Obojętnie czy but jest sztywny czy miękki to i tak pod blokiem ma sztywną wkładkę, która umożliwia sztywne przenoszenie siły. Mam w/w pedały ale także klasyczne i najmniejszej różnicy w efektywnym pedałowaniu nie odczuwam.
Jechan Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Widocznie nie nauczyłeś się pedalować różnica jest i to spora
premier2 Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 pod blokiem ma sztywną wkładkę, która uniemożliwia sztywne przenoszenie siły sztywna wkładka uniemożliwia sztywne przenoszenie siły? A tak po polskiemu mogę poprosić? Anko - jak dopiero zaczynasz przygodę z SPD, to poczytaj sobie tematy o tym i innych systemach zapięć na forum. Na początek pewnie lepiej sprawdzą Ci się buty z miękką podeszwą. Będzie Ci łatwiej chodzić, ewentualnie będziesz mógł jeździć w nich bez bloków, jeśli nie przypasuje Ci SPD.
Sonix Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 i najmniejszej różnicy w efektywnym pedałowaniu nie odczuwam. Jeśli się jedzie po przysłowiowe bułki, lub z małym dzieciakiem gdzie on śmiga obok na rowerku to różnicy nie ma. Jeśli jeździ się by poprawiać swój czas, by jazda była abrdziej efektywna,bądź robimy dłuższe wypady, czy też podjazdy to różnica jest i to bardzo duża. I nawet nie ma co dyskutować na ten temat.
robertrobert1 Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Ups! Mój błąd. Tak to jest jak się pisze paluchem po małym ekranie. Oczywiście, że sztywna wkładka umożliwia w pełni przenoszenie pełnej energii na pedał. Po bułki to faktyczni jeżdżę ... czasami bardzo daleko do sąsiedniego kraju. Z dziećmi także jeżdżę ... po całej Europie. Mój roczny przebieg to 10 k km z czego ponad 8 k km na różnego rodzaju blokach wiec pewne doświadczenie mam.
anko Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Napisano 30 Stycznia 2014 Nie no potrzbuję na wycieczki w kilometrarzu 50/100 i więcej. No dobra, czyli wybrać najtańsze i mogę być używki? ;-)
Sonix Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Robert z mojej strony to nie był atak ani nic w tym stylu. Skoro masz doświadczenie to sam doskonale powinieneś wiedzieć, że jazda w blokach różni się i to znacząco od jazdy na platformach,a nie jak napisałeś że nie widziesz najmniejszej różnicy.
premier2 Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 @@Sonix, posądzać akurat Roberta o małe przebiegi to spory błąd. Ale może jemu nie pasuje spd i trzeba to zrozumieć, albo może nie potrafił wykorzystać możliwości, jakie ten system daje. Mnie i wielu innym pedałuje się efektywniej niż na platformach, co nie znaczy, że nie można mieć innych odczuć. A niektórym zwyczajnie nie po drodze z klikami i wolą jeździć tradycyjnie.
Sonix Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 posądzać akurat Roberta o małe przebiegi to spory błąd. Ja pisałem ogólnie nie o Robercie. Śledzę forum i wiem, że to weteran rowerowy.
anko Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Napisano 30 Stycznia 2014 to w końcu jak z tymi pedałami? nowe vs. używki :-) bo dyskusja zeszła troszkę na osobiste animozje :-) Rozumiem że bloki się zużywają, a te elementy w pedale?
tobo Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 Bzdura. Obojętnie czy but jest sztywny czy miękki to i tak pod blokiem ma sztywną wkładkę, która umożliwia sztywne przenoszenie siły. Mam w/w pedały ale także klasyczne i najmniejszej różnicy w efektywnym pedałowaniu nie odczuwam. Bzdura, ponieważ niektóre buty są bardzo wiotkie jeśli chodzi o podeszwę i pracuje ona bardzo wyraźnie dając dyskomfort przy pedałowaniu, np buty Northwave Freeride, które miałem nieszczęście mieć. Im cięższy użytkownik tym takie zjawisko może być bardziej odczuwalne. Używki vs nowe - możesz kupić używane prawie nowe (niejednokrotnie widziałem takie aukcjie na allegro), sprawdź na zbliżeniach jak wygląda korpus pedałów, jak mocno wytarta jest farba, czy korpusy są poszczerbione (możliwe ślady po uderzeniach o kamienie itp) i oczywiście czy mechanizm wpięcia i sprężyny nie są zardzewiałe. Co do zużycia wewnątrz - pedały Shimano mają malutkie konusy, kulki, które wymagają serwisu; model 520 jest tańszy ale wymaga specjalnego klucza do otwarcia, 540tki są pod tym względem lepsze. Pedały "kombi" czyli z mechanizmem wpięcia z jednej strony mają sens jeśli zamierzasz jeździć w zwykłych butach. Pedały dwustronne z klatką są dosyć sensowne w terenie, gdy ktoś nie chce się wpiąć. Przez ostatnie cztery lata jeździłem w mieście z takimi pedałami, obecnie przesiadłem się na 520tki które również pozwalają znośnie pedałować w sytuacjach awaryjnych, bez wpinania.
anko Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Napisano 30 Stycznia 2014 a czy te "platformy" mają jakiś wpływ na stabilność podczas pedałowania? te które są na stałe w niektórych modelach. Czy to tylko jest w wypadku kiedy musiałbym w zwykłych butach popedałować?
tobo Napisano 30 Stycznia 2014 Napisano 30 Stycznia 2014 To jest tak, że platforma daje większą powierzchnię podparcia w przypadku gdy nie jesteś wpięty, mnie w terenie się to przydaje, bo czasami wolę mieć nogi luzem. W przypadku zwykłych butów będziesz najprawdopodobniej czuł mechanizm wpięcia, bo podeszwy zwykłych butów sportowych są dość elastyczne. Do jazdy w zwykłych butach lepsze są pedały kombi.
mklos1 Napisano 31 Stycznia 2014 Napisano 31 Stycznia 2014 Z perspektywy użytkownika butów M087 oraz pedałów: - PD-M520 - PD-M324 Powiem Co następuje. Półplatformy M324 można spuścić razem z poranną toaletą. Sam pedał jest dobrej jakości, ale sama jest do bani, szczególnie w takim środowisku jak miasto, gdzie trzeba się często wypinać. Jeżeli ma być to miks platformy z zatrzaskiem, to zatrzaski muszą być obustronne. Abstrahując od tematu butów (czy nowy czy używany - oczywiście że nowy), czy sztywności podeszwy... Jaki jest w ogóle cel butów SPD w trekingu? Osobiście jestem zdania, że wady przewyższają potencjalne zalety. Ot chociażby wygoda...
dasaj Napisano 31 Stycznia 2014 Napisano 31 Stycznia 2014 Nie potrzeba mi tego systemu do lepszego zespolenia buta z pedałem, tylko dla zaangażowania dodatkowych mięśni podczas jazdy. Z tego co przeczytałem to da się określić że jest 30% lżej/lepiej Nie skrócisz raczej czasu wycieczki o 30% ani nie wrócisz z niej 30% mniej zmęczony. Ale z 10% myśle, że spokojnie. Ale na podjeździe albo w krótkim sprincie dodatkowa moc może być równa 30% - tylko używanie dodatkowych mięśni kosztuje więcej energii i tlenu. Ja przesiadłem się na SPD na dojazdy do pracy i czas dojazdu nie zmienił się jakoś znacząco przy tym samym poziomie zmęczenia. Ale jak chcę pocisnąć albo wjadę w jakieś błoto czy na stromy podjazd, to zysk mocy jest wyraźny. Dla mnie najważniejsze, że noga mi nie spada z pedałów jak wjadę na jakieś korzenie albo niespodziewaną rynnę.
SpinDoktor Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Od roku jeżdżę w SH-M064 z M324. Faktycznie w mieście (po którym staram się jak najmniej jeździć) to wolę "tryb platformy". Częste wypinanie i wpinanie, trafianie w dobrą stronę potrafi doprowadzić do białej gorączki. Poza miastem uważam, że to jest rewelacja. Na dłuższej trasie jak się noga zmęczy od SPD (mnie cierpnie) to "przełączam się" na platformę. Odpoczywam przez ok. 5-10 km i wracam do SPD. Jest to jeden z moich lepszych zakupów rowerowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.