Skocz do zawartości

[pedały] zwykłe, obustronne, czarne pedały

Rob99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W obecnym rowerze mam zwykłe pedały, które mają jedną, dużą wadę. Można je używać tylko z jednej strony. Jeżeli podczas postoju (np.  światła) nogi zestawiam na ziemię, wtedy zdarza się, że pedał przekręci się na niewłaściwą stronę, w konsekwencji stopa ślizga się po powierzchni, a je podczas jazdy muszę  przekręcić go o 180 stopni. Jest to bardzo uciążliwe, więc proszę o poradę w zakupie (do roweru krosowego). Czy są jakieś obustronne, zwykłe (nie SPD) koniecznie czarne?  

Napisano

Czyli takie pedały są obustronne i nie muszę mieć specjalnego obuwia? Czy te kolce nie będą niszczyły butów; a czy but nie będzie się zsuwał?  

Napisano

a może spróbuj zmienić balans, dociąż jedną stronę w pozycji poziomej (tam gdzie są odblaski). Nie równy balans sprawi żę zawsze będą dążyć do jednej pozycji. Dociążenie spróbuj paro gramowe. 

Napisano

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: one wydają się być szersze (od zwykłych) i takie łódkowate. Czy nie będzie się na nich jakoś dziwnie jeździć, a stopa będzie nienaturalnie wygięta? Bo jak ustaliłem, to one przeznaczone są do rowerów BMX i różnego rodzaju akrobacji. 

Napisano

Takie pedały to przecież najbardziej rozpowszechniony standard, obustrone, bez udziwnień. Kupujesz albo platformy, albo klasyczne i gra gitara.

Platformowe pedały

vp-560.jpg

Zwykłe

pedaly-volume_0.jpg

Co do wielkości to naprawdę wybór jest spory...

Dziwny temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...