Skocz do zawartości

[Koło] tył do Mbike Renegade 0,5

Szamil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie udało mi się rozwiązać problemu z pękającymi szprychami w rowerze Mbike Renegade 0,5 z 2009 roku w związku z czym muszę kupić nowe koło (bez gumy i dętki). Rower z grubsza to:

http://testy.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,ulne1874em:2

Czyli tylne koło to:

Piasty: Quanta
Obręcze: Weinmann Discovery
Opony: Schwalbe Rocket Ron EVO 26x2.1

Szprychy: CN Spoke jak mnie pamięć nie myli.

Z tego co czytałem to powinienem zlecić zaplot takiego koła z wybranych przeze mnie części (piasta, szprychy, obręcz i nie wiem czy coś jeszcze). Chciałbym Was prosić o pomoc w doborze elementów do złożenia takiego koła i miejsca gdzie mogę skorzystać z profesjonalnej ( i przystępnej cenowo) usługi złożenia takiego koła (rejon Krakowa). Z rzeczy moim zdaniem ważnych to hamulce mam V-brejki, kaseta ma 9 zębatek, wentyle mam z zaworem presta, guma to Schwalbe Rocket Ron Evo 26x2.1 a rafki i szprychy generalnie czarne. Ważę 90kg ale przyjmijmy, że 100 (z tego roweru korzysta też inna osoba). Budżetu na razie nie określam ale liczę, że da się coś złożyć za 300-400 zeta max. Będę bardzo wdzięczny za konkretne porady.

Napisano

Już pisałem w innym miejscu, ale napisze i tu, może ktoś zaproponuje coś lepszego:

- piasta Novatec np. NT-D042SB - będzie koło hybryda na przyszłość/na wszelki wypadek,

- nyple mosiężne, najlepiej "z klejem" na gwincie,

- szprychy DT Champion,

obręcz kapslowana, polecam AR SupraN jak uda się jeszcze kupić - nie do zajechania,

- zaplot na 3 krzyże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...