Skocz do zawartości

[pedały] jednostronne spd, różne rodzaje

lll

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do spokojnej jazdy wystarcza choć  kolega miał i chwile na czymś takim jeździłem . Denerwujące było to gdy się wypiłem musiałem szukać butem odpowiedniej strony aby się wpiąć. Moim zdanie lepszym rozwiązaniem będą normalne pedały SPD .

Napisano

Tak SPD dwustronne byłyby pewnie najwygodniejsze jeśli chodzi o wpinanie w przypadku korzystania tylko z butów SPD. Ale jak pisałem chcę coś pomiędzy. Interesuje mnie między innymi przyczepność platform w shimano i exustar w porównaniu do tych z ramką.

Napisano

Ja takowe użytkuję: PD-M324. Bardzo sobie chwalę.

Minusy:

- trochę upierdliwe gdyż trzeba szukać "strony" ale jest też dużo plusów:

- wygląd, nie jest tak szałowy jak normalne spd

- waga

Plusy:

- możliwość jazdy bez butów spd. Dla mnie to atut gdyż nieraz mam wycieczki rodzinne gdzie jadę w normalnych butach

- zima

Napisano

Też zastanawiałem się nad candy 3 ale w internecie ludzie piszą, żę są awaryjne, but się potrafi ześlizgnąć itp. Ale co gdy używamy zwykłych butów? Jest dobry kontakt z platformą? Zatrzaski nie wbijają się w podeszwę?

Napisano

Nie da się jeździć w cywilnych butach na cb candy.

Żeby nie było niedomówień - oblatac rower po serwisować czy też regulacji tak ale nie na wycieczce.

Blokiem trafia się bez problemów. Candy od 2 w górę mają dwa łożyska jedno kulkowe, drugie igiełkowe. Oba do wymiany za grosze a klatka idealnie chroni skrzydełka zatrzaskow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...