Skocz do zawartości

[Szczecin] Stalowy Paprykarz czyli Liściopadowy miniZlot Wszelakiej Maści Odmieńców

kazafaza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postuluję formalnie aby do programu - tak pieczołowicie przygotowywanego przez Gospodarzy (Paprykarzy?) - dołączyć sesje zdjęciową naszego sprzętu, co by był materiał do chwalenia się tu i ówdzie. Najsympatyczniej byłoby w niedzielę rano (światło dzienne, możliwość odbłocenia gratów, co by kolor było widać), ale z tego co rozumiem nie wszyscy do tego czasu dotrwają.

• Mod Team
Napisano

Maciejas - ale sobota w środku dnia tez być może :) A tak pomiędzy 12 a 13 planujemy przejechać przez rezerwat Glinne (jest tam niezłe miejsce żeby zrobić krótką przerwę, usiąść, zjeść a i np:mamutowca olbrzymiego zobaczyć :) )

hpim1118.jpg hpim1134.jpg

Tak - galeria stali (i uczestników) jak najbardziej pożądana!

Co do programu - nie przesadzajmy. Wyznaczyliśmy tylko trasę,miejsce na ognisko i wieczorny spęd w knajpie... 
(z konkurami mocno zaczęliśmy się zastanawiać nad sensem ze względu na zapadające szybko ciemności.)

Napisano

Mam mgliste przeczucie, że fotografowanie może przeciągnąć się ponad "krótką przerwę", ale będziemy próbować! Najwyżej poprawkę zrobimy w niedzielę rano.

• Mod Team
Napisano

Mam mgliste przeczucie, że fotografowanie może przeciągnąć się ponad "krótką przerwę"

....a gdzie nam się spieszy :) 
Wziąć wszyscy lampki to i do północy możemy jeździć, a zważywszy na "genialne" znakowanie szlaków jest to bardzo prawdopodobne :D
  • Mod Team
Napisano

światło to bardzo "delikatny" temat (podobnie jak aparat foto dla niektórych), znam takich co bez KiloLumena nie wyjeżdżają po zmroku z domu.
Sam używam Petzla prostej Tikki i starych prostych cateyów na kierownicę (ale nie jestem nocnym markiem). To jest zdecydowanie za mało do szybkiej jazdy w nieznanym terenie (!).
Mam nadzieję że wśród nas będą tacy dobrze wyposażeni i doświetlą reszcie towarzystwa drogę.

Napisano

Będę dysponować światłem 1k lumenów. Ale użytecznie wystarczy coś koło 0.3k lumenów. Dobrze by było, żeby ktoś jeszcze poza mną miał podobna latarnię (na wypadek awarii, podziału grupy, aby doświetlić resztę peletonu).

Napisano

Mam kilka zapasów w razie czego..."na pożyczkę" posiadam: uchwyt do kitajca na szyszak; 2x Cateye HL-EL320; 2x chiński LED co-to-niby-1800lm-ma; czołówkę Petzl Tikkini(?), Cateye HL-EL135... zadowych lampek mam trzy - Bontrager Flare 3, Exposure Flare i jakiś kitajowy oldskul  z trzema i-diodkami ;)

Napisano

Uwaga praktyczna na podstawie zeszłorocznego listopada - też miałem Tikkę.

W lesie, przy zachmurzonym niebie, można znaleźć ewentualnie coś obok własnej stopy, ale nie dalej niż 20 cm.

Musiałem się trzymać lepiej wyposażonych kolegów, a w porywach jechać na rycerza Jedi.

Brak oświetlenia na kierze w lesie to nie jest do końca dobry pomysł na przetrwanie.

• Mod Team
Napisano

Morfishu mój drogi, pozwól że przypomnę Twoją Tikkę :D

DSCN3083.JPG

i podpis na dole ".. a to wątle światełko nadziei" :)
Mocy w tym nie ma ale w Twojej chyba wtedy jeszcze nie było mocy w bateriach (zresztą sam się wtedy tak samo wyjeleniłem z bateriami)

...a tak praktycznie rzecz biorąc - jeżeli pójdzie wszystko z planem od ogniska do oświetlonego asfaltu dzieliło nas będzie 200?300m? :D

Napisano

Akumulatorki już czerpią sok z otworu w ścianie, niestety nie mam żadnych baterii-paluszków na stanie...gdyby ktoś potrzebował pożyczyć światełko to proszę się wpisać poniżej z numerkiem świetlnym ;)

Stan lamp:

1. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią oraz z uchwytem na czajnik

2. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią

3. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę i kask (potrzeba cztery paluszki AA)

4. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę (potrzeba cztery paluszki AA)

5. czołówka Petzl Tikkina 2 (potrzeba trzy paluszki AAA)

6. Exposure Flare  (tył)

7. Cateye trzyledowy (tył)

IMAG0180.jpg

POZDRo-:ver

Napisano

Anarchy wylosował bramkę numer dwa :)

Do wzięcia:

1. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią oraz z uchwytem na czajnik

2. tajchin LED 1800lm z zewnętrzną baterią

3. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę i kask (potrzeba cztery paluszki AA)

4. Cateye 320 z mocowaniem na kierkę (potrzeba cztery paluszki AA)

5. czołówka Petzl Tikkina 2 (potrzeba trzy paluszki AAA)

6. Exposure Flare  (tył)

7. Cateye trzyledowy (tył)

p.s.: będzie Ci bardziej pasować z czerwonym czy srebrnym pierścieniem? ;):):D

• Mod Team
Napisano

hehehe
no weź weź, może trzeba będzie tych bardziej "podchmielonych" ciągnąć pod koniec :D

Z postów o niczym - rower od wczoraj wieczor wisi na haku i czeka łaskawie aż się nim zajmę. Z przodu powietrze z lekka ucieka (na zegarze było mniej niż 0,5 bara po ostatniej jeździe)
Popołudniem jedziemy drewno skombinować póki jest ciemno (Z Kazikiem -choć o tym jeszcze nie wie :) )

Nie będę oszukiwał - pogoda dziś jest z tych wrednych :) Ani ciepło, ani sucho ani bezwietrznie, ale nie pada, nie przewraca w polu i nie ma ujemnych temperatur. Ch. .wie co to jest :D

• Mod Team
Napisano

A ja właśnie siedzę z głową pod maską samochodu i szapie się z p..$&^$$ czujnikami i kabelkami... Klasyka gatunku przed samym wyjazdem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...