maciej82k Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 Więc wreszcie może kask zakupie. Bo ostatnie prędkości 70km/h już mnie do tego skłaniają Tylko który jest lepszy ? Różnica w cenie 20zł. Więc który polecacie ?
mizuu Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 Ten który jest dla Ciebie wygodniejszy, i lepiej "leży" na głowie.
maciej82k Napisano 5 Października 2013 Autor Napisano 5 Października 2013 Ten który jest dla Ciebie wygodniejszy, i lepiej "leży" na głowie. No to jest oczywiste. Ale tak zupełnie pod względem technicznym ?
mizuu Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 W tych cenach nie ma cudów, większość kasków jest do siebie podobna pod względem technicznym i jakościowym(powiedział bym że są robione na jedno kopyto). Najważniejsza jest moim zdaniem wygoda. Brałem pod uwagę i mierzyłem obydwa wymienione przez Ciebie kaski ale ostatecznie wybrałem inny, giro savant.
maciej82k Napisano 5 Października 2013 Autor Napisano 5 Października 2013 Pod względem technicznym niczym No to jeszcze 2 pytania 1. Który jest najbardziej płaski po założeniu na "dyńce" ? Może ktoś miał styczność. 2. Oraz, jeżeli rozmiar "dyńki" mam 58cm to Giro Phase w rozmiarze M (55-59) czy L (59-63cm) brać ? Bo Indicator i tak jest uniwersalny 54-61. Wiem że lepiej przymierzyć, ale zawsze możliwość wymiany jest więc zaryzykuję z kupnem przez neta.
artex232 Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 M-ka będzie pewnie lepiej leżała, choć lepiej zmierzyć
maciej82k Napisano 5 Października 2013 Autor Napisano 5 Października 2013 Zamówiona M.ka za 150zł ostatnia sztuka no zobaczymy jak leży
Peterp079 Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Kupiłeś Phase za 150zł? Super cena. Ja za swojego płaciłem jeszcze 260. Po przesiadce z Lidlowskiego różnica ogromna zarówno w wygodzie (po paru chwilach zapominasz że masz go na głowie) jak i wentylacji. Myślę że będziesz zadowolony z zakupu.
maciej82k Napisano 7 Października 2013 Autor Napisano 7 Października 2013 Kupiłeś Phase za 150zł? Super cena. Ja za swojego płaciłem jeszcze 260. Po przesiadce z Lidlowskiego różnica ogromna zarówno w wygodzie (po paru chwilach zapominasz że masz go na głowie) jak i wentylacji. Myślę że będziesz zadowolony z zakupu. Mam nadzieje że rozmiar mi siądzie i do mojej czachy będzie pasował. A co do kupna to fartam miałem bo przez przypadek wpadłem na ofertę wyprzedażową jednego sklepu internetowego. A nawet nie miałem w planach kupować w tym roku kasku.
Peterp079 Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 No to trafiłeś super. Bo to jest bardzo fajny kask.
Amroz Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Moze jakiś link do sklepu z "przecenami"?
maciej82k Napisano 9 Października 2013 Autor Napisano 9 Października 2013 Moze jakiś link do sklepu z "przecenami"? Nie reklamuje sklepu bo przez przypadek go znalazłem ale dobrerowery.pl Kask dotarł, elegancko leży, dobra regulacja, fajnie się układa ogólnie zadowolony bardzo. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.