jager18 Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Witam Chciał bym się na samym początku przywitać z wami, gdyż jestem nowym użytkownikiem tego forum Mój problem dotyczy wyboru odpowiedniego Cube. Mam dylemat czy wybrać Aim disc 29er czy Attention. Znajoma ma do sprzedania prawie nowego Aim disc 29er za 1600 zł, jest to model 2013, był on zakupiony w Niemczech przez jej babcię (brak gwarancji). Dowiadywałem się w sklepie rowerowym cen tego sprzętu, facet powiedział, że z racji tego, iż zbliża się zima może dać rabat około 350 zł więc nowy kosztował by w granicach 2200 zł. Natomiast Attention kosztował by około 3000 zł. Jest jeszcze możliwość zakupu Cube Analog za 2550 zł. Rower, który kupię będzie mi służył do jazdy drogami leśnymi oraz do jazdy po mieście. Raczej nie będę pokonywał dłuższych tras niż 50 km. Do tej pory jeździłem bardzo mało rowerem, ale chcę to zmienić. Mam 180 cm wzrostu przy wadze 75 kg, długość nogi to 85 cm. Dodam tylko jeszcze że ten używany Aim disc ma ramę 21" dodaję jego zdjęcia w załącznikach. Proszę was o pomoc. Michał
jager18 Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 21 będzie dla ciebie za duży. Też tak właśnie mi się wydaje. 19 chyba by wystarczyło?
likabu Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Jeżdżę na cube aim disc 26". Super sprzęt, lecz po tygodniu wymieniłem amortyzator i radzę ci zrobić to samo. Kup cube analog lub cube aim i wymień amortyzator. Naprawdę warto. Napęd to napęd, zużyje się, a fajne amortyzatory zaczynają się w rowerach od 4,5tys. wzwyż.
zalmen3 Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Ja właśnie zakupiłem Attention 29 w ramie 19 cali. Wymiary i masę mam prawie takie jak Ty (tylko wzrost o 2 cm większy) i rama jest niby dobra, ale siodełko musiałem wyciągnąć do samego ogranicznika. Kupowałem przez neta i nie przymierzałem się wcześniej. Sama pozycja jest dla mnie super, ale sądzę, że jednak 21 cali było by lepsze. Jeżeli możesz to poprostu przymierz się do roweru znajomej i oceń czy będzie Ci 21 cali pasowało. Pozdrawiam
jager18 Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 Ja właśnie zakupiłem Attention 29 w ramie 19 cali. Wymiary i masę mam prawie takie jak Ty (tylko wzrost o 2 cm większy) i rama jest niby dobra, ale siodełko musiałem wyciągnąć do samego ogranicznika. Kupowałem przez neta i nie przymierzałem się wcześniej. Sama pozycja jest dla mnie super, ale sądzę, że jednak 21 cali było by lepsze. Jeżeli możesz to poprostu przymierz się do roweru znajomej i oceń czy będzie Ci 21 cali pasowało. Pozdrawiam Przymierzałem się do tego 21" i powiem szczerze jest on chyba jednak troszkę za wysoki mam około 5 cm luzu pomiędzy przyrodzeniem a ramą Dużo zapłaciłeś za niego przez neta? Jeżdżę na cube aim disc 26". Super sprzęt, lecz po tygodniu wymieniłem amortyzator i radzę ci zrobić to samo. Kup cube analog lub cube aim i wymień amortyzator. Naprawdę warto. Napęd to napęd, zużyje się, a fajne amortyzatory zaczynają się w rowerach od 4,5tys. wzwyż. Myślę, że jak bym kupił Attention to nic bym nie zmieniał. W zupełności by on mi wystarczył. Co powiecie na ten rower gdyby udało się go kupić za 2000 zł? Jest on wart tych pieniędzy? http://allegro.pl/cube-acid-29-na-29-kolach-deore-hydraulika-i3512050503.html
zalmen3 Napisano 13 Września 2013 Napisano 13 Września 2013 Przymierzałem się do tego 21" i powiem szczerze jest on chyba jednak troszkę za wysoki mam około 5 cm luzu pomiędzy przyrodzeniem a ramą Dużo zapłaciłeś za niego przez neta? Dałem 2974 wersja z czarną ramą (www.bikeplanet.pl).
jager18 Napisano 13 Września 2013 Autor Napisano 13 Września 2013 Pooglądałem w internecie inne rowery. Co powiecie na Unibike Evo 29 oraz KTM Ultra Fun 29 2013? Są one warte zachodu? Nie ukrywam że KTM bardzo mi się podoba z racji tego, że jeżdżę motocyklem i zawsze marzyłem o KTM.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.